ZETApress

hírportál

Vezet az ELTE

Idén is az ELTE a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény. 2022-ben is nőtt az ELTE-re felvételizők száma. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet idén 15.610 felvételiző jelölte meg első helyen, ez az intézmény csaknem négy évszázados történetében is rekordnak számít.

Felvételi 2022: a jelentkezők közel 16%-a jelölte meg az ELTE-t az első helyen: a 15.610 első helyes jelentkezés 7%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest – tudatták sajtósaik.

Az idei évben is folytatódott a Gazdaságtudományi Karra jelentkezők számának dinamikus növekedése, a tavalyihoz képest több mint 700-zal többen jelölték meg első helyen a kart. Az adatok alapján nőtt az érdeklődés a bölcsészettudományi képzések iránt is, az egyetem karai közül idén a Bölcsészettudományi Kar volt a legnépszerűbb. A Társadalomtudományi Kar és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar képzéseit is egyre többen választják, a tavalyi évhez képest közel 10%-kal többen jelentkeztek a Természettudományi Karra is.

Az ELTE pedagógusképző szakjain (Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ, Tanító- és Óvóképző Kar, Tanárképző Központ) együttesen nőttek a jelentkezési számok. Az Informatikai Karon is folytatódott az elmúlt években tapasztalt bővülő tendencia: a tavalyi 1505 után idén 1553 diák jelölte meg a kart az első helyen.

Az ELTE köszönetet mond mindazoknak a hallgatóknak, akik jelentkezésükkel megtisztelték az Egyetemet, amely az új felvételizők számára is biztosítani fogja az értékek szolgálatában álló világszínvonalú tudás és a piacképes diploma megszerzésének lehetőségét.

Szóljon hozzá!