ZETApress

hírportál

Lezárták a rakpartot

Hajnaltól már nem autózhatunk a pesti alsó rakparton. A 4-es metró Vámház téri és Kálvin téri állomásainak építése miatt az autókat messzire terelik. A felső rakpartot június 21-én, tehát a nyári tanítási szünet kezdetén zárják le. Szerencsére a szeptember 2-i tanévkezdetre az alsó rakpartot újra megnyitják.

Mától a 83-as troli is rövidebb útvonalon jár. Az Orczy tér felől érkezve a Baross utcáról nem kanyarodik balra, a Kinizsi utcába, hanem az új vezeték alatt továbbfut a Kálvin térig. Itt fordul vissza az Üllői úton, majd a Szabó Ervin tértől az eredeti útvonalon halad tovább az Orczy térig. Akiknek az így megszűnt megállóknál akad dolguk, azok a trolipótló buszokat válasszák, mely a 83-as eredeti útvonalán közlekedik hétköznapokon. Vasárnap ezután is csak a 9-es busz jár a vonalon.

Június 21-én a 2-es villamos is leáll, helyette is pótlóbuszok közlekednek. Nem készítenek repülő síneket, mert ez csak a milliókat repítette volna el. Két hónappal később, az augusztus 20-i ünnepséget követően a Szabadság hidat is lezárják. Az elkövetkező években a környék jelentősen megszépül, s egyúttal azt is tesztelik, hogy milyen lenne a Belváros csökkentett forgalommal.

Az elmúlt héten elindult az Etele térről a második fúrópajzs is, így Boros és Bochkor most már teljes intenzitással dolgozik. Csütörtök délelőtt 11 órakor a két lábbal a földön járó Boros Lajos és Bochkor Gábor is az Etele téren lesz a fúrópajzsok névadó ünnepségén.

Az új állomásokon a peron nyolcvan méter hosszú lesz, így a húszméteres kocsikból csak négyből állhat a szerelvény. (A jelenleg futó hat kocsis szerelvényeknek 120 méteres peronok készültek.) Nem lesznek-e rövidek az új vonatok? ? kérdeztem néhány éve a főpolgármestert, amikor még az építkezés megkezdése is bizonytalan volt. Az új vonalon a korszerű biztonsági berendezések miatt csökkenhet a követési idő, sűrűbben jönnek majd a vonatok ? nyugtatott meg ?, így a kevesebb kocsi is elég lesz ugyannyi utas elszállításához. Gondolom, most is ezt válaszolta volna, ezért nem kérdeztem meg újra a tegnap délutáni sajtótájékoztatón.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Csuklós jár már a 68-as vonalán

Szóljon hozzá!