ZETApress

hírportál

Huculok Szigetcsépen

Mi volt előbb, a ló vagy a tojás? Különleges lovas rendezvényt szerveznek Szigetcsépen. A magyar tejtermék alternatívák, a ToTu termékek gyártója szigetcsépi telephelyén április 2-án szombaton 15. alkalommal rendezi meg a Hucul Ösvény Baráti Találkozót.

A megmérettetésen az ősi magyar kislófajta szerelmesei vesznek részt, és bebizonyítják, hogy kedvenc hátasaik minden körülmények között helyt állnak, legyen a feladat folyón történő átgázolás vagy szűk hídon történő átkelés – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A találkozóra Magyarország minden részéről várnak lovasbarátokat, sőt, több ország képviselteti magát évek óta a rendezvényen. Miként kapcsolódik össze a tojástermékek előállítása és egy lovas rendezvény? Mi volt előbb, a ló vagy a tojás? Erről mond néhány gondolatot dr. Németh Csaba, aki aktívan részt vesz úgy a verseny szervezésében, mint a ToTu-termékek fejlesztésében.

Nálunk a tojás volt előbb. A cégünk 30 éve foglalkozik tojástermékek gyártásával, de édesapám mindig híres volt a lovak és a magyar történelem szeretetéről. Ennek a két témakörnek talán a legszebb ötvözete a hucul, melyhez hasonló lovakon érkeztek őseink a Kárpát-medencébe. A Hucul Ösvény Baráti Találkozó másfél évtizedes fennmaradásában és fejlődésében a lovak szeretete, a jó hangulat volt a fő hajtóerő, és senki sem kételkedik benne, hogy tíz, húsz év múlva is együtt leszünk több százan a rendezvényen. Idén április 2-án szombaton 10 órakor csendül fel az indító kolomp Szigetcsépen – mondta dr. Németh Csaba.

Szóljon hozzá!