ZETApress

hírportál

Ünnepi közlekedés

Március 15-én kedden több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, vonulásos rendezvényeket. Az ünnepi hétvégi közlekedésről idekattintva olvashatunk.

Az ünnepi események miatt több helyen is közösségi közlekedési változásokra és közúti korlátozásokra kell készülni a belváros és a budai felső rakpartok környékén, ezért a BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost. A társaság a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a megszokottnál sűrűbben közlekedő M2-es és M4-es metró, valamint a szintén gyakrabban induló 2-es, 4-es és 6-os villamosok használatát javasolja, a bkk.hu/nemzetiunnep oldal pedig folyamatosan tájékoztatást ad a közösségi közlekedési változásokról.

Közúti közlekedési változások

Előreláthatólag 12:00 és 18:00 között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Károly körutat, a Pázmány Péter sétányt, a Dombóvári utat a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között, a Váci utat a Nyugati tér és a Lehel tér között, valamint az Andrássy utat a Bajcsy Zsilinszky út és az Oktogon között.

Várhatóan 12:00 és 15:00 között szakaszosan és időszakosan lezárják a Elvis Presley park – Margit híd – Szent István körút – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth Lajos tér útvonalat.

Előreláthatólag 13:00 és 15:00 között szakaszosan és időszakosan lezárják a Március 15. tér – Belgrád rakpart – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért tér útvonalat.

Várhatóan 07:00 és 22:00 között lezárják a Múzeum utcát.

Korlátozzák a forgalmat a Műegyetem rakparton már március 12-től.

Közösségi közlekedési változások

A március 15-i programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

A Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es és 2M villamosok már március 14-én hajnaltól március 16-án 06:30-ig dél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

Vonulásos rendezvény miatt várhatóan 12:00 és15:30 közötti időszakban lezárják a Margit hidat és a Szent István körutat, ezért

a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomások és az Oktogon között közlekednek;

a budai fonódó villamosok délről a Széll Kálmán térig (17-es) és a Batthyány térig (19-es, 41-es), északról a Szent Lukács Gyógyfürdőig járnak;

a 9-es és a 109-es buszok Budán Óbuda és a Zsigmond tér között járnak;

a 26-os busz csak az Árpád híd felől megy be a Margitszigetre;

a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok rövidítve, csak a budai oldalon közlekednek.

Várhatóan 12:00 és 18:00 között részlegesen lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat a Váci út és az Andrássy út között, ezért

Dél-Pest felől az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös és a 115-ös autóbuszok, valamint a 72M trolibusz a Deák Ferenc térig közlekednek;

észak felől az M3-as metrópótló az Oktogonig, a 72M és 73M trolibuszok a 76-os vonalán a Jászai Mari térre járnak, a 15-ös és a 115-ös buszok a Lehel térig közlekednek;

a 105-ös és a 178-as buszok a Kossuth Lajos utca – Rákóczi út – Thököly út – Dózsa György út útvonalon kerülik ki a lezárt területet;

a 70-es és a 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar és a Nagykörút (Akácfa utca) között járnak.

Várhatóan 13:00 és 15:00 között, szintén vonulásos rendezvény miatt a Március 15. tér és a Szent Gellért tér közötti szakaszon (a Műegyetem rakparton várhatóan 20 óráig) kell korlátozásokra számítani:

a 47-es és a 49-es villamosok a Szabadság híd lezárásának idején a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig járnak;

a 154-es autóbusz várhatóan 13:00 és 20:00 között rövidített útvonalon, Gazdagrét – Kelenföld felől csak Újbuda-központig jár, a Budapart és az Infopark térségét nem érinti;

a Március 15. tér korlátozása esetén a 2-es és a 2M villamosok csak Közvágóhíd és Boráros tér között járnak.

A közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a bkk.hu/nemzetiunnep, illetve a BKK Info oldalon, a közúti információk a BKK Info – Közút oldalon olvashatók – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!