ZETApress

hírportál

M3 metró márciusban

Márciusban is folytatódik az M3-as metró felújítása, azonban néhány hétvégi, illetve munkaszüneti napon a megszokottól eltérően közlekednek a szerelvények és a pótlóbuszok – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ. Az alábbi rend szerint jár az M3-as metró a márciusi hétvégéken és ünnepeken:

Március 5-én és 6-án, március 12-én és 13-án, március 19-én és 20-án, szombatokon és vasárnapokon, illetve március 27-én vasárnap az M3-as metró szerelvényei egész nap csak a Lehel tér és Újpest-központ között járnak, a Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Március 14-én és 15-én, hétfőn és kedden az M3-as metró szerelvényei egész nap Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótlóbusszal lehet utazni.

Március 26-án, a szombatra áthelyezett munkanapon az M3-as metró szerelvényei napközben Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között közlekednek. A Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as metrópótlóbusszal lehet utazni. 21 órától a szerelvények csak a Lehel tér és Újpest-központ között járnak, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Az M3-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei a BKK térképes felületén követhető nyomon. A Göncz Árpád városközpont és a Népliget között továbbra is ajánljuk az 1-es villamos igénybevételét! Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban március 7-én hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon sincs már érvényben a maszkviselési szabály. Hogyha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt Magyarország Kormánya feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tegnapi Kormányinfón. A maszkviselésről szóló kormányrendelet még nem jelent meg, ám a csütörtöki bejelentés értelmében március 7-én hétfőtől már a közösségi közlekedés használatakor, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken, illetve a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés. Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a száját és orrát eltakaró maszkot, hogy védje az egészségét.

Hatékony védelem a koronavírus-fertőzés ellen

A kötelező maszkviselés a súlyosbodó járványhelyzet miatt 2021. november 1-je óta volt ismét érvényben a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon. Ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhetően a közösségi közlekedés biztonságos választás maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a járvány elleni küzdelem egyik hatékony eszközének bizonyult – tudatta a BKK Kommunikáció.

Szóljon hozzá!