ZETApress

hírportál

Mit tegyen az utas?

Karácsony Gergely tilosban, a mozgáskorlátozottak helyén parkolt – láttuk-hallottuk-olvastuk a híradásokban. Csak azt nem írták meg, mióta van jogsija és kocsija.

Nem vagyok Karácsony-fan, ahogy Fidesz-fan sem, jogosítványom viszont 1972. nyártól van A-, ’74. tavasztól meg B-kategóriára. Sokat vezettem, de nehezen viseltem, ha vezetési tanácsot adtak út közben. Kuka utas vésd jól fejbe: ne pofázz a vezetésbe! – olvastam valahol, s remélem, a főpolgármesteri sofőr is így gondolkozik! Miért kéne egy olyan ember utasítását követni, aki még vezetni se tud!?

A múltkor hosszasan cikkeztek arról, hogy autója a BUSZ-sávban haladt, s többször kérdezték a főpolgármestert: hányszor tettek ilyet? Azóta sem értem, miért kéne erről tudnia? Az utasnak az a dolga, hogy utazzon, s nem az, hogy az utat, s pláne a vezetést figyelje! Semmi köze ahhoz, melyik sávban, milyen gyorsan mennek és hol állnak meg!

Azt is kérdezgették tőle akkoriban, hogy kifizette-e a büntetést, felelősségre vonták-e a sofőrt, és bizonyára most is meg fogják tőle kérdezni. Ahogy eddig tette, úgy ezután is kitérő választ fog adni. Miért nem mondja meg határozottan, hogy ez sem őrá tartozik? A kocsi sem az övé, a sofőrnek sem ő a munkaadója, hagyják őt békén! A Hivatal üzemelteti az autót, fizeti a sofőrt, tőlük kell ezeket megkérdezni! Kár, hogy a Városházán eddig ezt nem mondták el neki a tanácsadói. Tudom, hogy a választási kampányban – mely hivatalosan csak február 12-én indul! – sok minden belefér, de egymás mocskolását is ésszel kéne csinálni!

Szóljon hozzá!