ZETApress

hírportál

Utazzunk Gyermekvasúton!

Téli szüneti programajánló: év végi menetrend a Gyermekvasúton. A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe!

Óránként indulnak a vonatok, de december 24-én és január 1-jén változik az üzemidő. Karácsonyi díszbe öltözött két személykocsi, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

Mától január 2-án vasárnapig mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 09:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. A hagyományos vonatokon kívül december 27-én és 28-án nosztalgiavonat is közlekedik C50-es dízelmozdonnyal, valamint december 29-én és 30-án az idén 92 éves nosztalgia motorvonat várja az utasokat az egyik adventi kocsival. December 31-én Szilveszterkor az egyik személyvonat szerelvényét három kék lillafüredi mellékkocsi alkotja majd.

Az ünnepek alatt az üzemidő módosul. December 24-én Szenteste az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12:10-kor, Széchenyihegyről pedig 13:03-kor. Január 1-jén Újévkor az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak. A napi menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma december 27-én hétfőtől január 2-ig mindennap nyitva tart.

Szóljon hozzá!