ZETApress

hírportál

Csepeli szeretetlakoma

Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi öt napos szeretetvendégsége. Mától csütörtökig naponta 11 órától 1000-1000 adag melegételt osztanak ki önkénteseik a csepeli Kossuth Lajos utca 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban – tudatta Kis Boáz sajtóreferens.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Öt napon át, december 19-e vasárnap és 23-a csütörtök között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. A segélyszervezet külön figyelmet szentel a jelenleg is fennálló járványhelyzetre. Többek között a szigorú szabályok szerinti ültetési rend, a maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás is a résztvevők biztonságát szolgálja.

A segélyakció mai első napján az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe önkéntesként bekapcsolódik Rab Edina táncművész, Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó és Kardos Eszter színésznő. Az öt napos melegétel-osztás közül kettőt, köztük a mai napi ételadagok kiosztását az E.ON támogatja. A rászorulók a sertéspörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

Egész évben fontos, de ha lehet, karácsonykor még inkább, hogy figyeljünk azokra, akiknek segítségre lehet szükségük. A szeretetvendégség nemcsak laktató meleg ételt kínál, hanem törődést és odafigyelést is, hogy egy kis kedvesség jusson az ünnepek közeledtével minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek. Ezért a célért dolgozunk együtt évek óta a Segélyszervezettel partnerségben – mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

A nehezített körülmények ellenére a Segélyszervezet céljai változatlanok: a maszkok mögül is emberi arcot mutatva meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló ember, illetve család ünnepét – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

Szóljon hozzá!