ZETApress

hírportál

Zártkörű díjátadó

A COVID-19 vírus 4. hulláma miatt idén ismét halasztásra került a 2021-es évi Gábor Dénes-díjak átadása az Országház falai között – tudatta a Novofer Alapítvány.

Mivel nem mondunk le az ünnepélyes díjátadóról és a nyertesek bemutatásáról, ezért úgy tervezzük, hogy 2022 első felében ismét összegyűlünk a Parlamentben, amennyiben a járvány lehetővé teszi. Minden további információról a honlapunkon és a Facebook-oldalunkon adunk hírt.

2021. évi Gábor Dénes-díjasok:
Dr. Pardi Norbert biológus, a Pennsylvaniai Egyetem adjunktusa,
Dr. Dunai László építőmérnök, a BME Hidak és Szerkezetek Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára,
Dr. Kiss Rita Mária építőmérnök, a BME Gépészmérnöki Kar, Mechatronikai, Optikai és Gépészeti Informatikai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára,
Dr. Maurovich Horvat Pál orvos, a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója,
Dr. Váncza József villamosmérnök, az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutató-laboratórium vezetője,
Dr. Zsoldos Ibolya matematikus-mérnök, a Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.

2021. évi Gábor Dénes Életműdíjas:
Dr. Petz Ernő gépészmérnök, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. nyugdíjas vezérigazgatója

2021. évi In Memoriam Gábor Dénes-elismerés:
Gödölle, Kékes, Mészáros & Szabó Szabadalmi és Védjegy Iroda

A laudációkat és díjazottjaink bemutatkozó anyagát a honlapunk menüpontján érhetik el. Ez az év azonban más szempontból is különleges!!! December 17-én pénteken az Egyesült Államokban élő és alkotó – december közepén itthon tartózkodó – dr. Pardi Norbert biológus zárt körben, de ünnepélyes keretek között mégis átvehette a Gábor Dénes-díjat dr. Kövér László házelnök úrtól. Az esemény érdekessége még, hogy a Bolyai-díj átvételére hazaérkezett dr. Karikó Katalin is részt vett a találkozón és köszöntötte a díjazottat.

Szóljon hozzá!