ZETApress

hírportál

Új hajók a Balatonra

Elkezdődött az új balatoni hajók gyártása – tudatták sajtósaik. A kormány támogatásának köszönhetően, a BAHART jelenlegi flottájának megújítása, az üzemeltetett kikötők felújításának előkészítése mellett új kompok és katamaránok gyártása is elkezdődött. A hajók 2022-ben érkeznek a Balatonra.

Az állami 6,6 milliárd forintos tőkeemelésnek köszönhetően 2-2 darab 45 méteres kompot és 35 méteres katamaránt szerez be a BAHART közel 5,7 milliárd forintból. A beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek majd, kiemelt cél, hogy európai színvonalú szolgáltatást biztosítsanak az utasoknak. Ez a fejlesztés történelmi léptékű a BAHART és a balatoni hajózás életében.

A hajók gyártása már zajlik, Balatonra szállításuk 2022-ben várható. Az új hajók méretükből adódóan a Sión teljesen összeszerelt állapotban nem szállíthatók, végszerelésük ezért a Balatonon történik meg. A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód – Badacsony útvonalon közlekednek majd, így biztosítva a kiemelt balatoni desztinációk elérését

Szóljon hozzá!