ZETApress

hírportál

Nyílt nap az ELTE-n

Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar, számos érdekes informatikai programmal várja az Online Nyílt nap a felvételi iránt érdeklődőket! – tudatta Molnár Szilvia, a kar marketing koordinátora.

November 26-án pénteken a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

AZ ELTE IK minden évben kétszer tárja ki kapuit, tavaly összesen 1300-an vettek részt a novemberi és januári rendezvényen. Idén minden eddiginél több program lesz elérhető az online rendezvényen, szó lesz többek között az ember – gép együttműködéséről, a járművekre rögzített érzékelőkről, drónokról, robotokról, statikus szoftver analízisről, érdekes adatbázisokról. Kiderül, hogy elveszi-e a munkánkat a mesterséges intelligencia, hogy a kvantumszámítógépek már a spájzban vannak, hogyan lehet gyorsan frissíthető appot készíteni. Az interaktív pályaorientációs workshopon kiderül mi szükséges ahhoz, hogy sikeresek legyünk a programozói pályán, milyen lehetőségeket rejt az egyetem a szakmai és személyes fejlődésre!

Most duplán megéri regisztrálni, mert a résztvevők között egy elektromos roller talál gazdára. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes program és a regisztráció idekattintva érhető el.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2021-ben 411 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat.

Szóljon hozzá!