ZETApress

hírportál

Főutca a Belvárosban

Fontos állomásához érkezett a Belváros új főutcájának kiépítése, az I. ütem-projekt, melynek keretében megújult a Belváros történelmi magja. A nemzetiszínű szalagot polgármestere kérésére a meglepett Cselovszki Zoltán, az V. kerület főépítésze vágta át, így nem kellett a Fideszes kerületvezetőnek a baloldali politikusokkal együtt ollóznia.

Ma délután 3-kor Bajnai Gordon miniszterelnök, Demszky Gábor főpolgármester, Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Tarlós István, a Fővárosi Fidesz?KDNP frakcióvezetője és Rogán Antal V. kerületi polgármester ünnepélyesen átadta a belvárosi Főutcát a polgároknak.

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata ? a KMOP-5.2.2/A Budapesti integrált városfejlesztési program pályázaton ? a 2009.02.23-i döntés alapján az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott egymilliárd 931 millió-ötvenezer-nyolcvannyolc forintos támogatást nyert, melyet a Belváros új főutcájának kiépítése, az I. ütem-projekt megvalósítására fordított. Április elejére elkészült a Kálvin tértől a Szabadság térig tartó 2,7 kilométeres útszakasz, vagyis a Főutca, ami a maga 36 ezer négyzetméteres területével Európa egyik legnagyobb közterületi felújításának számít.

Az összesen 5,5 milliárd forintos beruházással az Önkormányzat egy élhetőbb, európaibb Belváros megteremtését tűzte ki célul. A Kecskeméti utca ? Egyetem tér ? Károlyi Mihály utca ? Petőfi Sándor utca ? Bécsi utca ? Erzsébet tér ? Október 6. utca összekapcsolásával létrejött új Főutca elsősorban a gyalogos közlekedést szolgálja, így az említett utcákban jelentősen csökkent az autósforgalom. A teljes szakaszt és a környező kis utcákat új díszburkolattal és növényekkel látjuk el, új közvilágítást építünk ki. Bízunk abban, hogy ez a nagyszabású közös vállalkozás sikeres lesz, és a Főutcára mindannyian büszkék leszünk! ? vallja Belváros-Lipótváros Önkormányzata.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Puzsér Szélsőközepe | ZETApress
  2. Újra miénk a tér! | ZETApress

Szóljon hozzá!