ZETApress

hírportál

Nők a városi bringázásért

A városi élet minőségének egyik alapja, hogy a kerékpározás mindenki számára elérhető és vonzó mobilitási mód legyen a mindennapok során. Erre hívta fel a figyelmet Désirée Bonis, Hollandia magyarországi nagykövete és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Az általuk vezetett kerékpáros felvonuláson a Holland Nagykövetség és a Budapesti Kommunikációs Központ női munkavállalói vettek részt – tudatta a BKK Kommunikáció. Az eseményen vezető beosztású, influencer nők demonstrálták, hogy elegáns öltözetben, akár magas sarkú csizmában nemcsak Hollandiában, hanem Budapesten is teljesen megszokott, és élményteli dolog kerékpárral közlekedni – még hidegebb időben is.

A Deák Ferenc tértől a Batthyány térig tartó közös biciklizés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kerékpározás körülményeit azokért kell fejleszteni, akik bár nyitottak, még nem mernek kerékpárral útnak indulni Budapest utcáin.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a világ legélhetőbb, sikeres városaiban széles körben – gyerekeknek, időseknek, nőknek, mozgáskorlátozott embereknek, triciklivel és/vagy kézzel hajtható járművel is -, könnyen hozzáférhető és vonzó közlekedési lehetőség a kerékpározás. A városi biciklizés nem extrém sport, hanem a mindennapok része – sokaknak már Budapesten is. Ráadásul kerékpáron ülve közelebb érezzük magunkat a környezetünkhöz is, és jó érzés elegánsan végig gurulni a városon, még színesebbé téve Budapestet.

A felvonulás résztvevői által használt MOL Bubi kerékpárok megfelelnek a lehető legszélesebb felhasználói igényeknek, ezért azokat a legelegánsabb női ruhában is élmény használni. Az unisex vázú kerékpárokra könnyű felülni akár szoknyában is. A ruházatot, nadrágot menet közben védi a zárt láncvédő és a hátsó kereket takaró oldalszárny. A csúszásgátló pedál nagy segítség, ha valaki például magas sarkú cipőben kerekezik, a táska, retikül pedig belefér a kormányra szerelt kosárba. Nem meglepő, hogy dr. Walter Katalin is rendszeresen közbringázik, ha a városon belül kell megbeszélésre mennie.

Az akció résztvevői a kerékpárokról leszállva a BKK szakembereiként azért dolgoznak tovább, hogy minél több, hozzájuk hasonló, Budapesten közlekedő is megtapasztalja a városi kerékpározás hasznosságát – tudatták sajtósaik.

Szóljon hozzá!