ZETApress

hírportál

Kétmillióan BAHART hajókon

Ma délután köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. a kétmilliomodik utasát az idei, 175. jubileumi hajózási szezonban. Amennyiben folytatódik az eddigi trend, úgy az elmúlt 20 év legmagasabb utasszámával zárhatja az évet a BAHART – tudatták sajtósaik.

A szerencsés dunakeszi kiránduló párt Veigl Gábor, a társaság vezérigazgatója százezer forintértékű BAHART Joker Kártyával jutalmazta a Széchenyi István komp fedélzetén. Már az évközi utasszámok is előrevetítették, hogy a BAHART kompok idén újabb csúcsot döntenek. A kiváló őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények hozzájárultak ahhoz, hogy a kompforgalom már 2021. október 17-én elérte a teljes 2019. évi utasszámot.

Az előzetes prognózis alapján a kompon szállított utasok száma év végére meghaladhatja az egymillió 375 ezer főt, amire utoljára 24 évvel ezelőtt, 1997-ben volt példa. A kompok forgalomnövekedése az elmúlt években folyamatos és kiemelkedő, ami a turisztikai térség bővülő vendégforgalmának, a hajózási társaság hatékony marketingkommunikációjának, a felújításoknak és az igényekhez igazított menetrendeknek, járatsűrítéseknek is köszönhető. Ha a tendencia kitart, akkor a szállított személyek száma 38%-kal, a gépjárművek száma 50%-kal lesz magasabb, míg a kerékpároké közel kétszer annyi lesz, mint 2015-ben volt.

A BAHART idei kétmilliós utasszámának elérésében természetesen fontos szerep jutott a személyhajózásnak is, amely keretében a hajók a tavalyi évet 23%-kal (települési járatok +20%, séta-, program- és rendezvényhajók +35%) meghaladva, 649 ezer utast szállítottak idén. A kiemelt fejlesztések jövőre is folytatódnak, hiszen cél a műszakilag megbízható, ügyfélbarát, innovatív és környezettudatos megoldások kialakítása, a dinamikusan fejlődő balatoni turizmus kiszolgálása.

A Társaság modernizációja a Magyar Állam tőkeemelésének eredményeként két új komp és két új személyhajó beszerzésével, a kisebb hajók felújításával, az online jegyvásárlás bevezetésével, a menetrend- és szolgáltatás-kínálat további finomításával folytatódik. Addig sem maradunk azonban hajózás nélkül, hiszen a BAHART kompok az év minden napján közlekednek: november 8-tól téli menetrend szerint óránként Szántódrévből 07:00 és 18:00, míg Tihanyrévből 07:15 és 18:15 között.

December 4-én szombaton Mikulás Hajókkal utazhatnak az érdeklődők. A Szent Miklós hajó fedélzetén szórakoztató programok, játékos feladatok, Mikulás-csomag várja a gyermekeket és a szülőket Balatonfüreden és Siófokon. Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2022-ben is!

Szóljon hozzá!