ZETApress

hírportál

Kripton hotel Budán

A budai Bem téren várható az első magyar Kimpton hotel. IHG Hotels & Resorts, a világ egyik legismertebb szállodalánca bejelentette, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten a Bem téren fejlesztett épületben, miután aláírásra került a szerződés a MAM Buda Project Kft-vel, az épület tulajdonosával.

A hotel várhatóan 2025-től fogad vendégeket. Az első Kimpton Hotel & Étterem az országban Budapesten, a Bem József téren, az egykori Radetzky-laktanya területén kerül kialakításra. A nyitás után a 127 tágas és átgondoltan megtervezett, ám a Kimptonra jellemző játékosságot sem mellőző szoba várja majd a látogatókat, olyan kiemelkedő szolgáltatásokkal kiegészülve, mint a fine dining étterem vagy a rooftop bar.

Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő cég, a Market-csoport tagja, aki egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft-n keresztül bonyolítja le a beruházást. A Market Építő Zrt., a projekt generálkivitelezője a hazai építőipari szektor vezető magasépítő vállalata, akik az elmúlt 25 év során több mint 730 létesítmény megvalósításában vettek részt, köztük több olyan fontos műemlék és hotelépület munkálataiban, mint pl. a Párisi Udvar Budapesten.

Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnöke a következőket nyilatkozta: Nagy örömünkre szolgál, hogy az IHG Hotel & Restorttal elhozzuk Budapestre az első Kimpton hotelt. A márka Európa többi részén is nagyon sikeres, és úgy véljük, hogy Budapesten is van igény a Kimpton egyedi és különleges luxust kínáló szolgáltatásaira.

Willemijn Geels, IHG Hotels & Resorts európai fejlesztés alelnöke hozzátette: Budapest az egyik legnépszerűbb turisztikai desztináció Európában az UNESCO világörökségi helyszíneivel és gyorsan fejlődő gazdaságával, ami régiós központtá nőtte ki magát az elmúlt években. Ez tökéletes helyszín a Kimpton számára. A személyre szabott szolgáltatások és a merész design nagyon beleillik majd a Budapest nyüzsgő hangulatába. A tapasztalataink azt mutatják, hogy Európában nagyon népszerűek a márka luxus butikhoteljei, örülünk, hogy a lánc most egy újabb szállodával bővül.

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét, A Kimpton De Wittet Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet. Európában jelenleg hét Kimpton hotel van, és további négy tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt, hiszen a kereslet a butikszállodákra évről évre nő. A Kimpton világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet és 32 megnyitását tervezi a közeljövőben.

Az IHG Hotels & Resorts jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Hotels & Resorts, a Crowne Plaza Hotels & Resorts és Holiday Inn Hotels & Resorts, illetve kettő kivitelezés alatt áll a szeptember 30-i adatok alapján.

A Market Asset Management Zrt. és a Market Építő Zrt.

Az ingatlanfejlesztéssel és ingatlan-vagyonkezeléssel foglalkozó Market Asset Management Zrt. magyar tulajdonú vállalata; a Market-csoport tagja, vezetői több tíz éves, nemzetközi ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkeznek.

A vállalat célja olyan magas minőségű projektek létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. Olyan kiemelkedő fejlesztéseket menedzselnek, mint pl. a Kimpton BemPalace és BEM Offices, a Dürer Park, és a BudaPart a Foster + Partners által tervezett MOL Campussal, amely az ország első felhőkarcolója.

A generálkivitelező Market Építő Zrt. 1996-os megalakulásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a professzionalizmust, az elhivatottság magabiztosságát és a tapasztalat erejét ötvözve olyan értékes és az ügyfelek által megbecsült építőipari vállalattá váljon, amely nem csupán épít, hanem pontosságot és biztonságot jelent a megrendelői számára.

Mára ez a fővállalkozó és generálkivitelező profilú cég a hazai építőipari szektor vezető magasépítő vállalata lett, és több mint hetven szakmai, üzleti és munkáltatói díj büszke tulajdonosa.

A Market leányvállalataival együtt több mint ezer főt foglalkoztat, neve pedig már nemzetközi szinten is egyet jelent a professzionalizmussal, a minőséggel és a megbízhatósággal. Az elmúlt 25 év során több mint 730 létesítmény megvalósítása fűződik hozzájuk, és Magyarország minden szegletében építettek már. Legjelentősebb referenciák: Párisi Udvar Hotel, Budapest, Clark Hotel Budapest, Dorottya Hotel & Residence, BudaPart Gate Offices and MOL Campus.

A Kimpton Hotels & Restaurants

A San Francisco-i székhelyű Kimpton Hotels & Restaurants butikhotel cégként indult 1981-ben, és úttörő szerepet játszott a különleges designer szállodák koncepciójának elterjesztésében az Egyesült Államokban. A Kimpton jelenleg több mint 60 szállodát és 80 éttermet, illetve bárt üzemeltet a világ számos nagyvárosában és üdülőhelyein az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában, a Karib-térségben, Ázsiában és Kínában.

A Kimpton a hotel tereinek megalkotásánál mindig a vendégekre fókuszál, célja, hogy inspirálja és kíváncsivá tegye a látogatókat. Minden részlet gondosan meg van tervezve és művészi pontossággal kerül kivitelezésre, hogy a vendégeknek különleges, személyre szóló élményben legyen részük.

A Kimpton alkalmazottai kiemelkedő munkahelyi kultúrát hoztak létre, amely folyamatosan szerepel a FORTUNE magazin 100 legjobb vállalat, ahol jó dolgozni listáján. Ennek eredményeként Kimpton háromszor is elnyerte a Legmagasabb vendégelégedettség a felső kategóriás szállodaláncok között-díjat a JD Powertől. A www.KimptonHotels.com Kimpton 2015 januárjában az IHG Hotels & Resorts szállodacsalád tagja lett.

Az IHG Hotels & Resorts

Az IHG Hotels & Resorts LON:IHG, NYSE:IHG (ADRs) egy globális vendéglátó vállalat, amelynek célja, hogy valódi vendéglátást nyújtson. A 17 szállodamárkából álló családdal és az IHG Rewards-szal, a világ egyik legnagyobb szállodai hűségprogramjával, az IHG-nek közel 6000 szállodája van több mint 100 országban, és további 1800 áll kivitelezés alatt.

Luxus és életmód: Six Senses Hotels Resorts Spas,Regent Hotels & Resorts,InterContinental Hotels & Resorts,Kimpton Hotels & Restaurants,Vignette Collection, Hotel Indigo

Premium: voco Hotels, HUALUXE Hotels & Resorts,Crowne Plaza Hotels & Resorts, EVEN Hotels

Essentials: Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, AVID Hotels

Lakosztályok: Atwell Suites,Staybridge Suites,Holiday Inn Club Vacations,Candlewood Suites

Az InterContinental Hotels Group PLC a csoport holdingtársasága, Angliában és Walesben bejegyzett vállalat. Az IHG szállodáiban és vállalati irodáiban világszerte körülbelül 350 000 ember dolgozik.

Látogasson el hozzánk online, ha többet szeretne megtudni a programról, szállodáinkról és foglalásainkról, valamint az IHG Rewards-ról. Friss hírekért látogasson el a hírszobánkba, és kövessen minket a LinkedIn, a Facebook és a Twitter oldalunkon.

Szóljon hozzá!