ZETApress

hírportál

Remény a kisgyermekeseknek

Idén is megrendezik a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű adománygyűjtő kampányt, amelynek keretében önkéntes fiatalok segítenek a rászorulóknak való gyűjtésben – mondta el a Nagycsaládosok Országos Egyesület elnöke délelőtt a Corvin Pláza -1. szintjén, a Prima bolt előtt.

Kardosné Gyurkó Katalin közölte, már 5. alkalommal rendezik meg a programot: november 05-07-én és 12-14-én péntektől vasárnapig zajlik a gyűjtés országszerte 28 CBA és Príma boltban. A rászoruló családoknak nagy segítséget jelentenek a tartós élelmiszerek és a babaápolási termékek – jegyezte meg, majd Fodor Attilával, a CBA kommunikációs igazgatójával bevásárló körútra indult az üzletben. Az összegyűjtött adományokat karácsony előtt osztják majd ki.

Sajtókérdésre az elnök asszony egy másik programjukról közölte: 65 szervezetük részvételével 2300 üveg befőtt, paradicsomlé és savanyúság gyűlt össze, melyből idén egyedülálló szülőket is támogattak. Hozzátette, hogy tizedszer gyűlnek össze tanácskozásra a családszervezetek, idén Európa jövője a témakör. Azt látni, hogy egyre erősebb hangot kapnak a családellenes megnyilvánulások. A családszervezetek feladata is megfogalmazni azt, miként képzeljük el Európát, milyen jövőt képzelünk a gyermekeinknek!

Szóljon hozzá!