ZETApress

hírportál

Költészet napi voksok

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 12. szám

Tisztelt Ferencvárosi Olvasók! Vasárnap a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltása óta hatodszor adhatják le voksukat az Önöknek szimpatikus jelöltekre és pártokra ? írta Steiner Gábor főszerkesztő.

A tét nagy, hiszen az országnak szüksége van az erős irányításra, hogy a válságból kilábalhasson, és húsz év után végre olyan fejlődés útjára léphessen, amit a választók a saját pénztárcájukon, életkörülményeik javulásán érezhetnek nap, mint nap.

A tét nagy és a döntés nehéz, hiszen a választási ígéretek ? mint azt az elmúlt két évtized tapasztalatai alapján legtöbben gondolják ? nem mindig valósulnak meg, és a közéleti gazdasági botrányok sem derítik jókedvre azokat, akik napi munkájuk eredményeképpen biztonságos életet szeretnének élni.

Másrészről a magyar törvények szerint az állampolgároknak négyévente van lehetőségük véleménynyilvánítására azzal, hogy kire adják szavazatukat, hiszen a választások közötti időszakban nincs lehetőség a képviselők munkájának tényleges számonkérésére, a honatyák visszahívására ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

Érdekes egybeesés, hogy a 2010-es országgyűlési választások napján emlékezünk József Attila 105. születésnapjára is a Gát utcában, ahol a költő élt. Ez akár intő jelként is értelmezhető az átlagember és a politikusok számára, hogy miként kell(ene) gondolkodniuk hazáról, felelősségről, elkötelezettségről, mások tiszteletben tartásáról, ha azt akarjuk, hogy Magyarország végre minden tekintetben az európai országok közé emelkedhessen, és hosszú távon biztosíthassa mindenki számára a létbiztonságot.

Menjenek el tehát szavazni, akkor is, ha esik az eső, de nézzenek be előtte egy pillanatra a Gát utca 3. szám alá is, ahol Galkó Balázs délelőtt 10 órától éjfélig József Attila összes versét elmondja. Amikor pedig leadják voksukat, gondoljanak arra, amit a költő is megfogalmazott Ars Poeticajában: Nincs alku ? én hadd legyek boldog! A lapban most is ? miként az elmúlt héten ?, további sok-sok érdekességet olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Választás némi anomáliával | ZETApress

Szóljon hozzá!