ZETApress

hírportál

MOL Bubik Tiszaroffra

MOL Bubikkal segíti a nehéz helyzetben élőket a BKK. Ma ünnepli 7. szülinapját a MOL Bubi, amely májusi megújulását követően rendkívül kedvelt a budapestiek körében. Az évforduló kapcsán a Budapesti Közlekedési Központ bejelentette: a Máltai Szeretetszolgálatnak adja át a MOL Bubi első szériás kerékpárjait.

A biciklik nehéz sorsú családok mindennapjait tehetik könnyebbé. A megújult MOL Bubi nagy népszerűségnek örvend a fővárosiak körében, a közbringa-rendszer május 20-i újjászületése óta sorra döntötte meg a korábbi rekordokat. Az elmúlt hónapokban már több mint 69 ezren regisztráltak a rendszerbe, ez több felhasználót jelent, mint a 2019-es évben összesen.

A BKK azonban a közbringa-rendszer korábbi kerékpárjairól sem feledkezett meg: döntésüknek köszönhetően a lehető legjobb célt szolgálhatják az első szériás, lecserélt MOL Bubi kerékpárok. A használt, de tökéletes állapotban lévő bicikliket ugyanis a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adományozzák. A Budapesti Közlekedési Központ lényegesnek tartja a szegényebb régiók mobilitásának támogatását. A kerékpárokat délelőtt a MOL Bubi 7. születésnapján adták át szimbolikusan a karitatív szervezetnek Erzsébetvárosban. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

Dr. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a szülinapi tortavágással egybekötött átadón elmondta: Nagyon örültünk, amikor tavasszal újraindult a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás, annak pedig különösen, hogy azóta is töretlen a népszerűsége a budapestiek körében. Reméljük, hogy a régi kerékpárok is hasonló örömet szereznek majd a rászoruló embereknek, és mobilitásuk javulásával életminőségük is nő!

Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója hozzátette: A fenntartható közlekedési formák kiemelt szerepet játszanak a MOL vállalati stratégiájában, éppúgy, mint a rászoruló társadalmi csoportok felkarolása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját évek óta támogatjuk, és most is örömmel álltunk a kezdeményezés mellé, hiszen így nemcsak a közösségi kerékpárok kezdhetnek új életet, hanem a rászorulóknak is valódi segítséget nyújthatunk a mindennapok során.

Vecsei Miklós, a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke hangsúlyozta: A legszegényebb településeken élő emberek sokszor másfél órát gyalogolnak a gyógyszertárig, máskor órákat várnak a buszra, hogy a legközelebbi kisvárosba bejussanak. A kerékpárokkal lehetőséget teremtünk munkába járásra, iskolai kirándulásokra, illetve a közösségi közlekedés hiányosságait is enyhítjük majd.

Tiszaroffon kezdenek új életet a MOL Bubik

Az almazöld kerékpárokat Tiszaroffra, a Máltai Szeretetszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei telephelyére szállítják, ahol eltávolítják róluk a márkajelzéseket. A szervezet összesen kétezer kétkerekűt kap, amelyeket a környező legszegényebb települések lakosai használhatnak. A bubik a helyi közösségi közlekedést fejlesztő programban elsősorban a felnőttek munkába, valamint a diákok iskolába járását könnyíthetik meg. A korszerű, világítással és kosárral rendelkező biciklik strapabírók, ráadásul a szivacstömlős kerekeknek köszönhetően defektekre sem kell számítani használatuk során. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai meghatározott időközönként ellenőrzik majd a biciklik rendeltetésszerű használatát, valamint a szükséges javításokat is elvégzik, ezzel is támogatva a kerékpárok új használóit

Szóljon hozzá!