ZETApress

hírportál

Vágányok alatt járjunk

Változik a gyalogos közlekedés hajnaltól: ma éjjel elbontják a csarnok előtti vágányokon átvezető ideiglenes gyalogos átjárót a Nyugati pályaudvaron. Ezután az átkeléshez újra az aluljárót vehetik igénybe az utasok – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikáció.

A pályaudvar csarnokon kívüli forgalma holnap hajnali 04 órától újra a tetőfelújítás előtti rend szerint, a Márványcsarnok (14-17. vágányok felől) és a Váci út irányából megközelíthető gyalogos aluljárón keresztül lehetséges, amit a 11-12. vágány közötti peronon található lépcsőn keresztül is újra el lehet érni.

Az előre betervezett részleges felújítás miatt a 11. és a 12. vágány közötti peronon a perontető tartóoszlopainak megerősítése zajlik, várhatóan október végéig. A munkálatok időtartama alatt az oszlopok hálós kerítéssel vannak körülvéve; az utazóközönség számára a peron biztonságosan használható. A 13-17. vágányok peronjai, valamint az ideiglenes konténerpénztárak – az aluljáró igénybevétele nélkül – továbbra is megközelíthetők a Podmaniczky utca vagy a Teréz körút felől az Eiffel téren át.

Szóljon hozzá!