ZETApress

hírportál

Vidáék a milliomodikok

Újabb jubileumi rekord: egymillió utas a balatoni kompokon. Ma délelőtt köszöntötte a BAHART az idei egymilliomodik komputasát, 10 nappal korábban, mint 2017-ben és 2 nappal előbb a 2019-es eddigi rekordévhez képest.

Vida Gábor utast a Kisfaludy komp fedélzetén százezer forintértékű BAHART Joker Kártyával jutalmazta Veigl Gábor, a társaság vezérigazgatója. A kártyaegyenleg a társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre egyaránt beváltható 2022 végéig. A Balatoni Hajózási Zrt. kompjait az utóbbi években éves szinten több mint egymillió utas vette igénybe, az idei év pedig ismét kimagasló utasszámot eredményez. Ha a jelenlegi trend folytatódik, év végén több mint 20 éves rekord dőlhet meg.

Augusztus 19-ig nagyságrendileg 149 ezer fővel, azaz mintegy 17,8%-kal több utast és 58 ezerrel több gépkocsit, valamint 7,1%-kal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között a tavalyi év azonos időszakához képest. A személyhajózásban is érzékeljük a forgalomnövekedést, ahol az utasszám meghaladta 485 ezer főt, ami 101.267 fővel magasabb az előző évinél, így várhatóan idén is 600 ezer fölé emelkedhet a személyhajózásban szállított utasok száma a szezon végére – mondta el Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, a nyári hónapokban az utasszám egy-egy erősebb napon akár a 17-18 ezer főt is meghaladja. A kompok augusztus 29-ig főidényi menetrend szerint közlekednek, az első komp Szántódrévből 06:40-kor, az utolsó 23:20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 07 órakor indul az első és 23:40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak, forgalom függvényében.

Szeptember 18-án szombaton nagyszabású ünnepséggel tiszteleg a BAHART a balatoni hajózás 175 éves történelme előtt. Balatonfüred partjainál a balatoni teljes hajóflottát felvonultató jubileumi díszszemlén, hajó-együttálláson csodálhatja meg a hajókat és a kompokat a közönség. Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2021-ben is!

Szóljon hozzá!