ZETApress

hírportál

Első ajtón Budakeszire

Holnaptól a 22-es buszcsalád járataira is csak az első ajtónál lehet felszállni hétvégenként – tudatta a BKK Kommunikáció. Ismét bővíti az első ajtós felszállási rendet alkalmazó járatok körét a Budapesti Közlekedési Központ. Augusztus 14-től szombat-vasárnap csak az első ajtónál lehet felszállni a 22-es család autóbuszaira.

A Volánbusz Zrt. által üzemeltetett vonalon, a 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz vonalán – az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve – augusztus 14-én szombattól bevezeti a BKK az első ajtós felszállási rendet a hétvégi és munkaszüneti napokra.

Az eddigi tapasztalatok szerint az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek betudhatóan jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. A BKK továbbra is azt javasolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Korábban a Kőbánya-Kispestet a XVIII. kerület különböző részeivel összekötő 182-es és 184-es buszokon, valamint a 34-es és a 106-os buszokon vezette be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet a BKK, a csepeli járatokra pedig már hétköznap is csak jármű-vezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

A Budapesti Közlekedési Központ a jövőben olyan vonalakra tervezi kiterjeszteni az első ajtós felszállási rendet, ahol az nem okoz fennakadást, vagy nem növeli jelentősen a menetidőt. A rendszer nem minden vonalon és nem minden időszakban lesz érvényes, tehát a kifejezetten legforgalmasabb vonalszakaszokon a hétköznapi csúcsidőszakban egészen biztosan nem vezetik be. Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás idekattintva olvasható a BKK honlapján.

Szóljon hozzá!