ZETApress

hírportál

Vízosztás a hőségben

A budapesti fő-pályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START a hőségriasztás ideje alatt. Fontos, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útra! – kéri a MÁV Zrt. Kommunikáció.

Budapesten a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomásokon kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között addig osztja, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

A Volánbusz az autóbusz-állomások területén biztosítja az utasok részére a méltányolható mennyiségű ivóvízzel (csapvízzel) történő ellátást. Ezen felül a Volánbusz 31°C feletti nappali hőmérséklet esetén hétvégén és munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító busz-pályaudvarokon ásványvizet oszt: Békéscsabán, a budapesti Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Szóljon hozzá!