ZETApress

hírportál

Tóparttal a tópartra

Augusztus 7-én szombaton immár 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást. Az eseményhez kapcsolódóan 50%-os alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni Révfülöp és Balatonboglár állomásra, illetve onnan vissza. A kedvezmény az Ötpróba sorozat része már 2018 óta, a felhasználás feltételei szerint a helyszínen bélyegeztetni kell a jegyeket.

Egyes vonatokban étkezőkocsi is lesz, sőt a MÁV-START különleges ételekkel is várja az úszókat. Az átúszásra érkezőknek a vasúttársaság javasolja az északi parton közlekedő, Déli pályaudvarról 07:05-kor (Kelenföldről 07:12-kor) induló Kék Hullám sebesvonatot, melyre a várhatóan nagyobb forgalom miatt, két plusz kocsit is csatolnak. A vonat 09:42-re érkezik Révfülöpre.

A résztvevők több vonatot is választhatnak az utazásukhoz. Szintén erősítve közlekedik a Déli pályaudvarról 07:35-kor induló Tópart InterCity és a 08:35-kor induló Balaton InterCity; valamint a Balatonfüredről 09:55-kor induló retró személyvonat. A Kőbánya-Kispestről 07:47-kor induló, Révfülöpre 10:48-kor érkező Tekergő gyorsvonat a RETRO hétvégén várható nagyszámú érdeklődő, valamint a késői érkezés miatt nem javasolt!

A szombati napon az összes balatoni étkezőkocsival közlekedő vonat étlapján elérhető lesz a speciális, Balaton átúszóknak szóló kínálat, amiben különleges reggelivel, rostban, szénhidrátban gazdag ételekkel várják az úszni vágyókat és kísérőiket. Számukra a megszokott ételek mellett Cerbona müzliszelet többféle ízben 120 forintért; müzlitál natúr joghurttal, aszalt gyümölcsökkel, mézzel és tejjel (laktózmentes változatban is) 750 forintért; Penne Arrabbiata durumtésztával 990 forintért és félliteres Gatorade sportital többféle ízben 390 forintért is elérhető lesz.

A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a vonatokon a nagy utasforgalom miatt a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek. A légkondicionált és kényelmesebb kocsiban történő utazáshoz a jegyeket az InterCity-kocsikba kell megváltani, amelyek az idei nyári szezonban megemelt számban közlekednek a Balaton partján.

Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése, lepecsételtetése a rendezvény helyszínén történik, azon a településen, ahová a jegy szól, és a visszaúton is csak a jegyen feltüntetett településtől lehet használni. A visszautazáshoz a menetjegyet a rendezvény helyszínén érvényesíteni szükséges! A szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Alkalmi menettérti menetjegy jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton (MÁV applikáció, ELVIRA) nem vásárolható meg – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikáció. Fotónk a MÁV-START felvétele.

Szóljon hozzá!