ZETApress

hírportál

M7 Real Estate

A budapesti Csillag Centerben 1000 m2-en nyit üzletet a Sinsay divatmárka. Az LPP Grouphoz tartozó Sinsay és az M7 megállapodott abban, hogy a bevásárlóközpont 12%-át kitevő területet a divatmárka hosszú távra kibérli. Az M7 a Cushman & Wakefield közreműködésével tárgyalta ezt a kiemelkedően fontos szerződést.

Az M7 Real Estate (M7), több-bérlős ingatlanokra specializálódott páneurópai befektető és vagyonkezelő bejelentette, hogy az újonnan felújított budapesti Csillag Centerben több mint 1000 m2-en nyit üzletet a Sinsay lengyel divatmárka, és ezzel jelentősen megnő a bérbe adott terület nagysága.

A 8500 m2-es épület az elmúlt három évben külsőleg és belsőleg is teljesen megújult: modernizálták a teljes gépészetet, az elektromos rendszereket, a tetőt, kicserélték a szigetelést, valamint átalakították a külső homlokzatot és a teljes belső teret is. A korábban egyre rosszabb állapotba került, de mára megújult ingatlan napjainkban a helyi bevásárlóközpontok szerves részévé vált. Ebben az időszakban az M7 27 új bérleti szerződést és bérlethosszabbítást kötött olyan jelentős márkákkal, mint a CCC, a Fressnapf és a Pepco. Ezzel a Csillag Center kihasználtsága 92%-ra emelkedett, az épületben lévő főbb bérelhető területek pedig mind elkeltek, így az átlagos bérleti idő 4 évre hosszabbodott. A Sinsay érkezése pozitív hatással lesz a még megmarad és ki nem adott kisebb területek bérbeadási lehetőségére is.

Annak ellenére, hogy a járvány miatt az elmúlt évben a bevásárlóközpontok csak korlátozottan működhettek az országban, a Csillag Center sikeresen megtartotta vásárlószámát és forgalmát is. Ez segített meggyőzni a Sinsay-t arról, hogy megfelelő helyet tudunk biztosítani az új magyarországi üzlet megnyitásához. Ezzel a Csillag Centerben megvalósult utolsó jelentős bérbeadási tranzakcióval a Sinsay értékes eleme lett a bevásárlóközpont magas színvonalú bérlői sokszínűségének. Vagyonkezelési stratégiánk eredményeként az ingatlan bérleti díjbevétele mintegy 120%-kal emelkedett, ami azt mutatja, hogy az értékteremtés mellett kiemelkedő megtérülést is biztosítunk – mondta el Magyar Balázs, az M7 Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója.

Háttér-infók

Az M7 Real Estate összeurópai befektető és vagyonkezelő a több-bérlős ingatlanok piacán. Az M7 csapata több mint 220 főből áll, akik egy 15 országon átívelő szervezetben dolgoznak. A vállalat tevékenységi területe felöleli Csehországot, Dániát, az Egyesült Királyságot, Finnországot, Franciaországot, Hongkongot, Hollandiát, Horvátországot, Írországot, Lengyelországot, Luxemburgot, Magyarországot, Németországot, Portugáliát és Spanyolországot. A 2009-ben alapított és teljes mértékben a menedzsment tulajdonában lévő M7 egy körülbelül 610 vagyoneszközből álló, 4,2 millió GLA területtel és körülbelül 4,1 milliárd euró értékkel rendelkező portfóliót kezel.

Az M7 számos, általa létrehozott alap befektetési- és vagyonkezelőjeként tevékenykedik, amelyekben egyúttal családi tulajdonban lévő befektetőcégekkel, jelentős vagyonnal rendelkező magánbefektetőkkel és intézményi befektetőkkel is társult. Az M7 továbbá az Egyesült Királyság tőzsdéjén jegyzett ingatlanvállalat, az Alternative Income REIT megbízott befektetési tanácsadója, valamint az IPSX-en jegyzett Mailbox REIT vagyonkezelője és alternatív befektetési alapkezelője. Az M7 egyedi megbízásokkal is rendelkezik, ahol olyan intézményi, családi befektetőcégek és nagy vagyonnal rendelkező befektetők portfóliójának harmadik félként eljáró vagyonkezelőjeként tevékenykedik, mint például az M&G. Az M7-nek számos közös vállalata van olyan ismert magántőke partnerekkel, mint a Blackstone vagy a H.I.G. Capital.

Szóljon hozzá!