ZETApress

hírportál

Szombati felvonulás

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani szombat délután a belvárosban a Budapest Pride felvonulás idején. Július 24-én rendezik a felvonulást, az esemény idején jelentős közlekedési változásokra és korlátozásokra kell készülni 13 óra és 17:30 között a Deák Ferenc tér – Kiskörút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Tabán útvonalon.

A BKK a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a kötött-pályás közösségi közlekedést, elsősorban az M1-es, M2-es és M4-es metrók, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő a 4-es és 6-os villamosok igénybevételét javasolja.

Közúti változások

A rendezvény idejére az érintett útszakaszokat (Deák Ferenc tér – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Krisztina körút – Tabán) szakaszosan lezárják a forgalom elől:

13 órától várhatóan 16-ig nem lehet behajtani a Bajcsy-Zsilinszky útra az Andrássy út és József Attila utca kereszteződésétől, majd tovább a Károly körútra, az Astoriáig.

15 és 16 óra között – az indulás függvényében – előreláthatólag 30 percre lezárják a Károly Körút, a Kossuth Lajos utca, a Rákóczi út és a Múzeum körút csomópontját az Astoriánál.

15 órától várhatóan 16:30-ig a Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd szakaszra nem lehet behajtani.

16 órától előreláthatólag 17:30-ig lezárják a Szent Gellért rakpartot, a Döbrentei teret és a Krisztina körút egy szakaszát.

Közösségi közlekedési változások

13 óra és várhatóan 16:30 között, a Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd lezárásának idején:

Az M3-as metrópótló busz két szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és az Erzsébet tér, illetve Kőbánya-Kispest és Szabó Ervin tér (Kálvin tér) között jár.

A 9-es busz két szakaszon, Óbuda Bogdáni út és az Erzsébet tér, illetve Kőbánya alsó vasútállomás és a Szabó Ervin tér (Kálvin tér) között közlekedik.

Az M3-as metrópótló és a 9-es buszok két szakasza között a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokkal lehet utazni.

A 72M és a 73M trolibuszok rövidített útvonalon, Zugló vasútállomás, illetve a Keleti pályaudvar és az Erzsébet tér között járnak.

A 100E busz 13 és 15 óra között rövidített útvonalon, csak a reptér és az Astoria között, 15 óra és 16:30 között csak a reptér és a Kálvin tér között jár.

A 83-as trolibusz 15 óra és 16:30 között rövidített útvonalon, az Orczy tér és Szabó Ervin tér (Kálvin tér) között jár.

A 15-ös és 115-ös buszok 15 óra és 16:30 között csak az északi végállomásaik és a Ferenciek tere között közlekednek.

A 47-es, 48-as és 49-es villamosok 13 és várhatóan 16 óra között csak Budán járnak, a 48-as villamos a Döbrentei térig, a 47-es és 49-es villamosok pedig a Széll Kálmán térig közlekednek.

A menet elhaladásának idejére az Astoria, Kálvin tér és Fővám tér csomópontokat lezárják, ezért:

Várhatóan 15 és 16 óra között mintegy fél óra időtartamban az M2-es metró az Astoriánál nem áll meg.

Várhatóan 15 és 16 óra között mintegy fél óra időtartamban a Rákóczi úton és a Kossuth Lajos utcán közlekedő 5-ös, 7-es, 8E, 110-es, 112-es és 133E buszok az Astoriánál visszafordulnak a pesti végállomásaik felé, Buda felől pedig csak a Ferenciek teréig járnak.

Várhatóan 15:20 és 16:30 között kb. fél óra időtartamban az M4-es metró nem áll meg a Kálvin téren és a Fővám téren.

Várhatóan 15:20 és 16:30 között kb. fél óra időtartamban a 2-es villamos nem áll meg a Fővám téren.

16 óra és várhatóan 17:30 között a Szent Gellért rakpart, a Döbrentei tér és a Krisztina körút lezárásának idején:

Az 5-ös, a 105-ös és a 178-as buszok módosított útvonalon, a Hegyalja úton és a Mészáros utcán át közlekednek.

A 7-es és a 133E buszok a Hegyalja út – Budaörsi út – Villányi út útvonalon járnak.

A 19-es villamos két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Clark Ádám tér, valamint a Szent Gellért tér és Kelenföld vasútállomás között közlekedik.

A 41-es villamos módosított útvonalon, az Alkotás utcán, a Széll Kálmán tér érintésével jár.

A 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok a dél-budai végállomásuk és a Szent Gellért tér között közlekednek.

Az 56A villamos csak Hűvösvölgy és a Dózsa György tér között jár.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez! – kéri a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!