ZETApress

hírportál

Félmillió kompozó

Félmillió utas a balatoni kompokon. Ennyien utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. kompjain július közepéig Szántód és Tihany között, és a jelenlegi adatok alapján augusztus közepéig várhatóan egymillióan veszik majd igénybe a balatoni kompokat – tudatták sajtósaik.

A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70-75%-a, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp akár 15-20 ezer utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi, illetve januári teljes havi forgalommal.

2021 első hat hónapjában a kompokon szállított személyek száma még 7%-kal elmaradt a 2019-es, kiemelt év forgalmától, július viszont már kiemelkedő eredményeket hozott. Az adatok szerint a kerékpáros közlekedés is egyre népszerűbb: júliusban a szállított kerékpárok száma 6,3%-os emelkedést mutatott.

Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 06:40-kor, az utolsó 23:20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 07 órakor indul az első és 23:40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak a két part között, a forgalom függvényében. Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2021-ben is!

A BAHART folyamatosan nyomon követi a kormányzati rendelkezéseket és járványügyi előírásokat, ennek mentén biztosítja a személyhajózási és kompközlekedés szolgáltatásokat. Ezekről, és az adott napi aktuális járatindulási időpontokról a társaság hivatalos honlapján érdemes rendszeresen tájékozódni. Az utazóközönség gyors és szakszerű tájékoztatása céljából a BAHART Ügyfélközpont +36-84-310-050 vonalas száma is rendelkezésére áll.

Szóljon hozzá!