ZETApress

hírportál

Bomba a Lánchídnál

Tűzszerészeti munkák miatt lesz forgalomkorlátozás vasárnap a Lánchíd közelében. Egy II. világháborús robbanótest kiemelését végzik a szakemberek a Lánchíd budai pillérénél, ezért ideiglenes forgalomkorlátozásra kell készülni ma az I., az V. és a XI. kerületben, amely a BKK járatait is érinti.

Ismét II. világháborús bombát találtak a Duna medrében. A tűzszerészeti munkák miatt 08 órától előreláthatólag 15 óráig forgalomkorlátozásra kell számítani a Lánchíd környékén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint lezárhatják a forgalom elől többek között a budai alsó rakpartot a Dombóvári út és a Halász utca között, a Széchenyi István teret, az Arany János utca-Nádor utca-Wekerle Sándor utca által határolt területet, az Apáczai Csere János utcát, a Széchenyi felső rakpartot az Arany János utca és a Széchenyi István tér között, az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Jégverem utca és a Clark Ádám tér között. A Dunán hajózási zárlatot vezettek be 07 órától. A BKK járatai módosított útvonalon járnak várhatóan 08 és 15 óra között:

A 2-es villamos északon csak a Jászai Mari tér és Kossuth Lajos tér között, délen a Boráros tér és a Március 15. tér között jár.

A 16-os autóbuszok csak a Széll Kálmán tér és a Krisztina tér között közlekedik.

A 15-ös és a 115-ös autóbuszok a Kossuth Lajos tértől a Kozma Ferenc utca-Kálmán Imre utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Kiskörút útvonalon jár.

A 19-es és a 41-es villamosok a Batthyány tér és a Döbrentei tér között nem közlekedik

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca felé a Krisztina tér és a Március 15. tér között a 178-as autóbusz vonalán közlekedik mindkét irányban. A budai végállomásuk felé az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Kiskörút-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd útvonalon közlekednek.

A lezárás idején az M2-es metró használatát javasoljuk. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat! – kéri a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!