ZETApress

hírportál

Újlipótvárosi bokrétaünnep

Elérte legmagasabb pontját Újlipótváros új lakóparkja, a Duna Pearl. A főváros pesti oldalának legnépszerűbb kerületrészén, a tizenharmadik kerület Újlipótváros területén elkészült a szerkezete az utolsó beépíthető telken megvalósuló nagyberuházásnak.

A közvetlenül a Duna-part mellett épülő Duna Pearl építkezés elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból tartották meg a hagyományos Bokréta-ünnepséget és rövid bejárásra mentünk a különleges építkezési területen. A Polat által fejlesztett Duna Pearl 2022. II. felében kerül átadásra.

Hosszú ideig nem lesz elérhető új-építésű lakás ebben a frekventált, népszerű lakóövezetben, a Duna Pearl az utolsó még beépíthető telken valósul meg – mutatott rá Szabó Bálint, a beruházó cégvezetője. Hozzátette, hogy a beruházás mögött álló befektetők még jól emlékeznek arra a folyamatra, amelynek során az építkezés egy online árverésen került a birtokukba. Jó látni, hogy a szerkezeti munkálatok befejeződtek, és az ingatlanegyüttes már a szemünk előtt áll. A beruházás részeként 193 lakást, egy Budapesten korábban még nem jelenlévő nemzetközi luxus szállodalánc 103 szobás első tagját, valamint kávézókat, üzlethelyiségeket, éttermeket adnak át 2022 végéig. Az Egyedi, akárcsak Ön-szlogennel 2019-ben induló értékesítés során a lakások egyharmadát már eladták. A projektben 3+1, 2+1 és 1+1 lakásmixből válogathatnak az érdeklődők. A teljes beruházás összértéke mintegy hetvenmillió euró lesz.

Az építkezés során elsődleges a fenntarthatósági szempontok és a kényelmi szempontok összehangolása. Az EU építkezési szabályzatának megfelelően az épületegyüttes 20%-nyi megújuló energiát használ majd, ideértve a legkorszerűbb eljárásnak számító, a levegőből meleg-vizet előállító szivattyúrendszert, valamint a födémszerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. Az építkezés során jelentős arányban használnak fel természetes követ és fa alapanyagot is. A beköltöző lakók teljesen gépesített, beépített lakásokat vehetnek át. A lakóépület prémium konyhái és gardróbjai, intelligens megoldásai is erősítik a luxus érzetet. Mindegyik lakásban található mosogató, hűtő, főzőlap, sütő és páraelszívó is. Ezek mellett a lakók kényelmét szolgálja az okos-otthon rendszer, amivel könnyedén irányíthatják a mennyezetben kialakított hűtő-fűtő rendszert, világítást és az elektromos redőnyöket. Ezek minden lakás alapfelszereltségét képezik és ezek miatt is emelkedik ki a Duna Pearl a többi versenytárs közül.

Tisztában vagyunk vele, hogy óriási felelősséget jelent, hogy mi adjuk át Újlipótváros utolsó, lakáscélra beépíthető területét. Az Újlipótváros különleges kis szigete a fővárosnak, egyszerre polgári, történelmi és kisvárosias atmoszférájú negyed, összetartó, egymást szinte névről ismerő lakóközösséggel. Emiatt is fontos, hogy a megvalósuló beruházás jól illeszkedjen a kerület szövetébe – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy a Duna Pearl sokkal többet ad a városrésznek, mint amit a lebontott és elkerített egykori bankszékház adott. – Az építkezés keretében megújítjuk a környező közterületi burkolatokat, felújítjuk a járdákat, a Pozsonyi út felőli részen új parkrészeket alakítunk ki, és természetesen minden oldalról megnyitjuk a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára – hívta fel a figyelmet Szabó Bálint, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy a Duna Pearl az egész környék számára új szolgáltatásokat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is biztosít majd, tovább pezsdítve Újlipótváros amúgy is üdítően pezsgő társadalmi életét.

Hosszú út vezetett a mostani mérföldkő eléréséig. Ha úgy vesszük, felfoghatatlan eredmény, hogy ma már a legmagasabb pont, a kilencedik emelet elérésére koccinthatunk. Én személyesen is szeretném megköszönni minden kollégámnak, a generálkivitelező KÉSZ-nek, valamint az összes projekten dolgozónak, hogy hozzájárulnak a projekt megvalósításához – idézte fel a kezdeteket Szabó Bálint.

A Duna Pearl Társasház és Szálloda projekt számunkra kiemelt megbízásnak számít és különleges odafigyelést igényel – mondta Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Az építkezés környezete, elhelyezkedése nem csak rendkívüli organizációt kíván nap, mint nap, hanem volumenben a legnagyobb luxus lakás-hotel komplexum a jelenlegi munkáink között. A megbízás során lehetőségünk van a generálkivitelezés számos területén közreműködni és a modern kor követelményeinek megfelelő társasházi lakásokat, szállodai szobákat, kiszolgáló helyiségeket (mint például étterem) létrehoznunk – tette hozzá Tápai Árpád.

A Polatról:

Tulajdonosként a Polat teljes felelősséget vállal a projektek megvalósításáért. Az idén 65. évfordulóját ünneplő Polat célja, hogy értéket adjon az életünkhöz minden ágazatban és földrajzi területen, amelyben részt vesz, az ingatlantól az energiáig, az ipartól a turizmusig. Az ingatlanszektorban a Polat a számos kiemelt befektetési terület közül az építkezésekre, a projektfejlesztésre, a beruházásra és a menedzsmentre összpontosít. A vállalat mára már több mint húszezer lakást és irodát valósított meg, főként Törökországban. A Polat első magyarországi projektje a Duna Pearl. A Duna Pearl-t a Polat Hungary leányvállalata, a PD Real Estate Development Kft. fejleszti.

A beruházás adatlapja:

Beruházó: Polat
Fejlesztő: PD Real Estate Development Kft.
Beruházás értéke: hetvenmillió euró
Lakások száma: 193
Hotelszobák száma: 103
Kereskedelmi területek: kávézók, éttermek, üzlethelyiségek
Parkolók száma: 240
Felhasznált beton mennyisége: 20.000 m3
Felhasznált acél mennyisége: 2700 tonna
Építkezés időtartama: 30 hónap
Az építkezésen: 200 munkavállaló, összesen hozzávetőlegesen egymillió munkaóra

Szóljon hozzá!