ZETApress

hírportál

Siófoki szezonnyitó

A BAHART hivatalosan is megnyitotta a 175. jubileumi nyári hajózási szezont! A Balatoni Hajózási Zrt. ma délelőtt hivatalosan és ünnepélyesen megnyitotta az idei nyári szezont. Az esemény különlegességét az idén 130 éves Kelén nosztalgiahajó ünnepélyes köszöntése és a kívül-belül felújított Szent Miklós motoros idei első útja adta.

A társaság bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát.

Ma 10 órakor a siófoki 2. hajóállásról indult el a BAHART felújított zászlóshajója, a Szent Miklós motoros Balatonfüredre a jubileumi nyári hajózási szezon ünnepélyes nyitányaként. Az eseményen Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője és dr. Nagy Gábor, Siófok város alpolgármestere köszöntötte a meghívottakat. A balatoni hajózás 175 éves történelmét bemutató kültéri kiállítás megnyitása után a Siófokról Füredre tartó hajóúton körbejártuk a hajó külső-belső tereit, ahol többek között új motorok, bútorok, felújított büfé és fényszűrő üvegfóliázás növelte az utazási komfortot.

A Tradíció és Modernizáció jubileumi mottó jegyében Balatonfüreden az idén 130. születésnapját ünneplő Kelén nosztalgiahajó fogadta a Balaton vizén a szezonnyitó hajót, majd a parton ünnepélyes zászlófelvonással, tortavágással és emléktábla avatással tisztelegtek a résztvevők a történelmi múlt előtt, felvillantva a jövő lehetőségeit. Beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere, dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke és Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója.

A régi hajók rekonstrukciója mellett érkeznek majd új hajók is a Balatonra, miután idén megkezdődött a két 45 méteres komp és a két 35 méteres katamarán gyártása. A fejlesztés történelmi léptékű a balatoni hajózás életében, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban. Mindezeken túl a következő években sorra újulnak meg a kikötők és a révállomások is. A Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy európai színvonalú szolgáltatást nyújtson utasainak.

Idén számos újdonsággal és változatlan jegyárakkal várja a BAHART a hajózni vágyókat:

Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér.

A hajóflotta jelentős részén az ablakokra fényszűrő és energiatakarékos üvegfólia került.

A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás történelmét és a Balaton- parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók.

A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat.

Az idei hajózási főidényben megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is könnyen kezelhető lesz.

A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek kiváltásakor.

Az idei jubileumi év tervezett kiemelkedő eseményei:

Őszig három kikötőben – Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban – kültéri kiállítások mutatják be az elmúlt 175 év főbb eseményeit a balatoni hajózással kapcsolatban.

Június végén a Helka nosztalgiahajó 130 éves évfordulója alkalmából Keszthelyen ünnepélyes szülinapi köszöntéssel, aktivitással készül a BAHART.

Öt frekventált kikötőben – Balatonfüreden, Keszthelyen, Balatonbogláron, Badacsonyban és Siófokon – roadshow-k és akciók várják az utasokat. Következő állomás: június 25-e péntek Keszthely.

Június 24-én csütörtökön a jubileumi év 175. napján 17,5% kedvezménnyel várja a Társaság utasait személyhajói fedélzetén.

Országos művészeti pályázat több korosztálynak iskolásoktól a felnőtt művészekig.

Szeptember 18-án szombaton a BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása, felvonulása a Balatonon.

Az idei személyhajózási menetrend néhány fontosabb változása:

A nyári hajózási főszezonban július 3-a és augusztus 30-a között 8 héten keresztül a kedvelt programhajók – bulihajók 9 kikötőből, heti 19 alkalommal, varázshajók 8 kikötőből heti 8 alkalommal – lesznek elérhetőek. Sétahajó szolgáltatást 15 kikötőből heti 268 alkalommal kínál a jubiláló BAHART.

A főidényben, péntek-szombat-vasárnap a késő esti órákban is elérhető lesz Siófokról Balatonfüred, illetve Balatonfüredről Siófok.

Balatonmáriafürdőről Badacsonyba átszállás nélkül lehet majd eljutni a főidényben Balatongyörök, Szigliget hajóállomások érintésével.

Keszthelyről átszállás nélkül lehet eljutni Balatonmáriafürdőre, Balatongyörök érintésével. Badacsony és Szigliget balatongyöröki átszállással érhető el a Keszthelyről induló utasok számára.

Június 12-e és augusztus 29-e között minden nap el lehet jutni Balatonalmádiból, Alsóörsről Balatonfüredre, Tihanyba.

A főidényben a hétvégi estéken (péntek-szombat-vasárnap) ismét közvetlenül (Balatonfüred érintése nélkül) elérhetővé válik Siófok hajóállomás Alsóörsről és Balatonalmádiból. Szombati, vasárnapi és hétfői reggeleken pedig Siófokról lehet közvetlenül Balatonalmádiba és Alsóörsre hajózni.

Főszezonban heti két napon Alsóörsön is indítunk sétahajó és naplemente járatokat.

Balatonszemesen a főszezonban heti két napon naplemente túra indul a Tünde motorossal.

Balatonmáriafürdőn és Balatongyörökön a főszezonban minden pénteken és szombaton elérhető lesz a bulihajó program.

Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetén idén is!

A BAHART folyamatosan nyomon követi a kormányzati rendelkezéseket és járványügyi előírásokat, ennek mentén biztosítja a személyhajózási és kompközlekedés szolgáltatást. Ezekről, és az adott napi aktuális járatindulási időpontokról a társaság hivatalos honlapján érdemes rendszeresen tájékozódni. Az utazóközönség gyors és szakszerű tájékoztatása céljából a BAHART Ügyfélközpont a +36-84-310-050 számon rendelkezésére áll.

Szóljon hozzá!