ZETApress

hírportál

Autómentes rakpart

Hétvégén továbbra is a kikapcsolódni vagy sportolni vágyóké a pesti alsó rakpart. Ezen a hétvégén is megnyílik a gyalog vagy kerékpárral közlekedők előtt a pesti alsó rakpart, ám az Idősebb Antall József rakparton indult építkezés miatt csak a Kossuth tér és a Közraktár utca közötti szakaszt lehet birtokba venni – tudatta a BKK Kommunikáció.

Ismét nyitva lesz hétvégén a pesti alsó rakpart, amely remek lehetőséget biztosít a mozogni vágyóknak a kimozdulásra június 12-13-án. A Kossuth tér és a Közraktár utca közötti rakpartszakasz szombat reggel 06 óra és vasárnap este 23 óra között áll nyitva az odalátogatók előtt. Az útszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani.

Az Idősebb Antall József rakpart fejlesztése miatt június 07-én hétfőn az Eötvös tértől a Margit hídig lezárták a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenes forgalmi rend azonban lehetővé teszi, hogy hétvégén az arra járók északi irányban a Kossuth térig haladhassanak. Az utolsó akadálymentes be-kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, illetve a babakocsival sétálóknak ezt a felhajtót érdemes igénybe venniük. Az Országház északi oldalánál lévő, rakpartra vezető lépcső is nyitva lesz, de csak gyalogosan, a Látogatóközpont és a Múzeumhajó megközelítésére lehet használni.

Megújul a Kossuth tér és Margit híd közötti útszakasz

A rakpartok gyalogosbarát megújítása első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti részén indult. A munka május utolsó hétvégéjén mintavételi fúrásokkal kezdődött, hétfőtől azonban már a bontást végző gépeké a főszerep. Az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A projektnek köszönhetően megszűnnek itt a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket. A lépcsős partfal megmarad, a Markó utcai rámpa támfala azonban beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem sérül, sőt az új járdának köszönhetően séta közben gyönyörködhetnek majd abban a fővárosiak. Mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, hiszen 35 fát telepítenek a beruházás során – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!