ZETApress

hírportál

BKK-hajók a Dunán

Menetrend szerinti hajójárat indul holnap délben a Duna fővárosi szakaszán a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében. Holnaptól kétóránként induló körjárattal utazhatunk a folyó belvárosi szakaszán – tudatta a BKK Kommunikáció.

Ismét közlekedik rendszeres hajójárat a Duna fővárosi szakaszán. A BKK és a MAHART együttműködésében június 4-én péntektől menetrend szerinti körjárattal utazhatunk a Vigadó tér – Akadémia – Margitszigeti Sportuszoda – Batthyány tér – Műegyetem – Bálna – Vigadó tér vízi-útvonalon. Hétköznapokon a közösségi közlekedési módok népszerű alternatívájaként is igénybe vehető a hajójárat, hétvégente pedig a hazai és külföldi turisták csodálhatják meg a folyóról Budapest nevezetességeit és páratlan Duna-parti panorámáját.

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek, 12 órától 20 óráig kétóránként indulnak. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel. A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. Nyitási akcióként az első hétvégén, azaz június 4-5-6-án péntek-szombat-vasárnap a BKK-bérletet is elfogadják a hajósok.

Szóljon hozzá!