ZETApress

hírportál

Elnöknő a MÚOSZ élén

A mai online tisztújító küldöttgyűlés döntése nyomán a legrégebbi és legnagyobb hazai médiaszakmai szervezet vezető testületei jelentősen átalakultak.

A küldöttek elsőként a küldöttgyűlés tisztségviselőit választották meg. A levezető elnöki teendőket a következő ciklusban Árpási Zoltán, Csákvári Géza és László József látják el. Döntés született a MÚOSZ új könyvvizsgálójának személyéről és elfogadták a szervezet tavalyi esztendőre vonatkozó pénzügyi beszámolóját.

A tisztújítás az elnök megválasztásával kezdődött. A szavazás során Kocsi Ilona 37, míg elődje: Hargitai Miklós csak 28 szavazatot kapott. Az alelnöki tisztségre jelöltek közül a legtöbb szavazatot Gönczi Mária és Vicsek Ferenc kapták. A szervezet tiszteletbeli elnöke továbbra is Keleti Éva lesz.

Elnökségi tagként a jövőben a MÚOSZ munkáját segíti: Gyürke Katalin, Dévényi István, Hárshegyi János, Elek Lenke, Gordon Eszter, Szegő Anna, Somfai Péter és Mészáros Márton. Póttagként került a testületbe: Hargitai Miklós, Doros Judit és Csákvári Géza. Az Ellenőrző Bizottság elnöke Meskó László, a testület tagjai Hajós Anna, M. Vadas Zsuzsa, Berecz Anna és Nagy Erzsébet lettek.

Az Etikai Bizottság élén Sebes György lett a befutó, a tagjelöltek közül a legtöbb szavazatot Kárpáti Miklós, Bubryák István, Szabó György Mihály, Vigh György, Sárközi Judit, Beregi Edit, Léderer Pál, Kőhalmi Dezső, Kiss Lenke Dorottya, Csatordai Katalin, Kecsmár Ilona, Szabady Csaba, Kiss G. Péter és Varga G. Gábor; valamint póttagként Kékesi Zsolt, Bódi Ágnes és Kövér Tamás kapta.

Szóljon hozzá!