ZETApress

hírportál

1353 a gyermekekért

Felhőtlen gyermekkort minden gyermeknek! Játékos elő-gyermeknap sztárokkal az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Adjuk vissza az esélyt, amit a járvány a legszegényebb gyerekektől elvett! – kéri Kis Boáz sajtóreferens.

A járvány hosszú hónapjai nemcsak a felnőttek, de a gyermekek számára is tele voltak lemondásokkal, veszteségekkel. Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményein keresztül gyermekek ezreit segíti, akik eleve hátrányokkal, biztonságos otthon és biztos családi háttér nélkül élték végig a küzdelmes hónapokat. Az iskolai felzárkózás támogatása mellett az élmények pótlására is nagy hangsúlyt helyez a segélyszervezet.

Ma délután – hosszú idő után végre újra személyes jelenléttel – egy osztálynyi rászoruló gyermeket látnak vendégül egy vidám gyereknapi programon Budapesten. A mintegy 40 általános iskolás diákból összeállított csapatok sport-ügyességi, kézműves és kreatív játékhelyszíneken tölthetik el a vidám gyermeknapi alkalmat. A játékba a Segélyszervezet önkéntesei között számos ismert személyiség – köztük sportolók, énekes – is bekapcsolódik, úgy mint Berki Krisztián, Wolf Kati, Katus Attila, Szuromi Tímea és Pálinkás Gergely.

Az esemény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányához, melynek keretében háromezer rászoruló gyermekeket segítő egész éves, országos Kapaszkodó programjára gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a 1353-as adományvonalon és a weboldalon lehet támogatni. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek a járvány alatt tovább halmozódó hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására. A rendezvény ma 14 órakor kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában a csepeli Szent István út 170.

Szóljon hozzá!