ZETApress

hírportál

Autómentes rakpart

Hétvégén már késő estig használhatják a rakpartot a gyalog vagy kerékpárral közlekedők. Ettől a hétvégétől hosszabb ideig lesz nyitva a gyalog vagy kerékpárral közlekedők előtt a pesti alsó rakpart tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

A kijárási tilalom éjféli kezdetéhez igazodva a mozogni vágyók szombat reggel 06 óra és vasárnap este 23 óra között vehetik birtokba a Margit híd és Közraktár utca közötti szakaszt. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

A kijárási tilalom későbbi kezdetének köszönhetően hosszabb ideig tarthat nyitva hétvégenként a pesti alsó rakpart, és így remek lehetőséget biztosít a gyalog vagy kerékpárral közlekedőknek a kimozdulásra. Emellett hozzájárul ahhoz, hogy kevesebben gyülekezzenek a népszerű kirándulóhelyeken. A Margit híd és Közraktár utca közötti rakpartszakasz szombat reggel 06 óra és vasárnap este 23 óra között áll nyitva az idelátogatók előtt. Az útszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani.

Az elmúlt hétvégék tapasztalatai alapján kiderült, hogy a mozogni vagy edzeni vágyók kedvelt helyszíne lett a pesti alsó rakpart is. A reggeli órákban még rendszerint sportolókat látni: futók és kerékpárosok gyűjtenek erőt, sőt még néhány sífutó is itt tartja az edzését görsível. Körülbelül délelőtt 11 órától átveszik a helyüket a családok, a nagyobb létszámban, lassabban sétálók vagy kirándulók. Érdemes ezt a jó szokást megtartani, mert a sportolási céllal érkezők vagy a gyorsabban haladók így nem zavarják meg a délutáni és esti órákban lassabban kerékpározók, sétálók, idősek és gyermekek kikapcsolódását.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) közterület-felügyelőinek legutóbb (május 8-án és 9-én) összesen 201 esetben kellett felhívniuk a sétálók figyelmét a maszkviselésre vonatkozó előírások betartására. Ezért a BKK mindenkit arra kér, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat a rakparton, megfelelően viselje a maszkot, illetve tartsa az előírt védőtávolságot. Vigyázzunk egymásra és magunkra! – kéri a BKK Kommunikáció.

Szóljon hozzá!