ZETApress

hírportál

Hajnali takarítás

Legyen tisztább és élhetőbb a Boráros tér! Folytatja közbiztonsági és köztisztasági akcióját a Budapesti Közlekedési Központ, hogy szoros együttműködésben a partnereivel megtisztítsa, és így szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit.

A kezdeményezés résztvevői ezúttal a Boráros teret használó gyalogosok, illetve utasok komfort- és biztonságérzetét igyekeznek fokozni. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

Közlekedés szempontjából is nagy fontosságú a IX. kerületi Boráros tér, ezért a BKK fokozott figyelmet fordít arra, hogy a terület a jelenleginél biztonságosabb és tisztább legyen. A közös közbiztonsági és köztisztasági akció a teret használó gyalogosok és utasok bejelentései alapján indult. A beszámolók szerint a tér kedvezőtlen megítélésében jelentős szerepet játszik a rossz közbiztonsági helyzet, a szabályokat megszegő emberek viselkedése, a hajléktalan személyek jelenléte és a nagy mennyiségű szemét.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már tegnap éjjel és ma kora reggel nagy-gépekkel megtisztították a teret és az aluljárót. Ez volt a kezdeményezés egyik leglátványosabb eleme. A Boráros tér rendbetételében ugyanakkor ugyanilyen fontos szerepet játszanak a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái, a rendészeti tevékenységet végző önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások.

A közös akció két hétig tart, később pedig szeretnénk rendszeres időközönként megismételni. Fontosnak tartjuk a lakossági bejelentéseket is, ezért reagáltunk a felvetődő gondokra. Tudjuk, hogy pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a kialakult helyzetet, a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A közös akció mégis egy fontos és jó irányba tett lépés – mondta Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője és szóvivője. A Boráros téri köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV Zrt.),
a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),
a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság,
a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),
a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.),
a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (FŐKERT Zrt.),
a Menhely Alapítvány.

Különleges, ugyanakkor nem példa nélküli kezdeményezés a Boráros téri akció. Kedvező fogadtatása és szemmel látható eredménye volt márciusban az Örs vezér tere rendbetételének, de a Széll Kálmán tér összehangolt, illetve rendszeres takarításának és rendészeti ellenőrzésének köszönhetően Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja is élhetőbbé válik.

Szóljon hozzá!