ZETApress

hírportál

Rendőrök a buszsávban

Újabb buszsáv-ellenőrzési akció volt a fővárosban: Ismét a buszsávban szabálytalanul közlekedőket ellenőrizték a BKK, a BRFK és a FÖRI munkatársai – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

A BRFK-val kötött stratégiai partnerség keretében április 26-27-én hétfő-kedden újabb ellenőrzést tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság, melynek célja ezúttal is a közösségi közlekedés akadályozásának megszüntetése, a buszsávokat szabálytalanul használó közlekedők kiszűrése volt.

A kétnapos ellenőrzés során az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt a rendőrök 54 esetben intézkedtek. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 40, az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt 3 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint 11 emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.

A rendőrök természetesen a jogosulatlan buszsáv-használaton túl egyetlen más jogsértés mellett sem mentek el szó nélkül. Előfordult vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, be nem kötött biztonsági öv és záróvonal átlépés, ezenkívül volt, aki a behajtani tilos táblát hagyta figyelmen kívül, vagy rakodási területen parkolt. A fenti szabálytalanságok miatt további 16 esetben helyszíni bírsággal szankcionáltak, 3 emberrel szemben pedig közigazgatási eljárás indult.

A szervezetek szorosabb szakmai kooperációja továbbra is fontosnak tartja a jogosulatlan buszsáv-használat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedési akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

Szóljon hozzá!