ZETApress

hírportál

Hétvégi metrópótlás

Kiderült, hogyan jár az M3-as metró a májusi hétvégéken és ünnepnapokon. A vonalon zajló felújítási munkák miatt a májusi hétvégéken – az ünnepnapok kivételével – az M3-as metró továbbra is csak az északi szakaszon jár, a vonal belvárosi és déli részén, metrópótló autóbusszal lehet utazni – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Május elsején szombaton, valamint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a munkanapi rend szerint Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, valamint a Lehel tér és Újpest-központ között jár a metró. Az M3-as metró felújítási munkálatai miatt a májusi hétvégéken és ünnepnapokon az alábbi rend szerint lehet utazni a vonalon:

Május 1-jén szombaton a munkanapi rend szerint, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, valamint a Lehel tér és Újpest-központ között jár a metró, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni. Május 2-án vasárnap csak a Lehel tér és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Május 8-án és 9-én, 15-én és 16-án, valamint 29-én és 30-án (szombat-vasárnap) a metró egész nap Újpest-központ és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között a korábbi hétvégéken megszokott módon, az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A pünkösdi hétvégén, május 22-én szombaton a metró egész nap Újpest-központ és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között a korábbi hétvégéken megszokott módon, az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Május 23-án pünkösdvasárnap és 24-én pünkösdhétfőn a munkanapi rend szerint, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, valamint a Lehel tér és Újpest-központ között jár a metró, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Az M3-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen a BKK FUTÁR alkalmazásban követhetők nyomon. A Göncz Árpád városközpont és a Népliget között továbbra is ajánljuk az 1-es villamos igénybevételét. Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Szóljon hozzá!