ZETApress

hírportál

Dolgoztak a Gyermekmentők

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a járványhelyzetben is tovább folytatja programjait. Némileg megváltozott működési rendben és szűkebb mozgástérben, de minden nehézség ellenére támogatjuk a rászoruló gyerekeket és családjaikat – tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtóreferense.

Változatlanul az egészségügyi programunk a leghangsúlyosabb. Rendelőink a járványügyi előírások betartásával működnek. 2020. szeptember elsejétől 2021. március 31-ig rendelőinkben és fóti Lovasterápiás Központunkban összesen 7159 vizsgálatot és terápiát, valamint 84 szülői konzultációt végeztünk.

Önkéntes orvoscsoportunk a járvány miatt sem 2020 őszén nem tudott, sem 2021 tavaszán nem fog tudni Erdélybe menni szűrővizsgálatokat végezni, de reményeink szerint idén ősszel már igen. Az ehhez szükséges engedélyezési egyeztetéseket a Román Orvoskamarával megkezdjük.

Képzéseinket, oktatásainkat a szükséghelyzetnek megfelelően hol jelenléti, hol digitális formában végezzük. Safer Internet Programunkkal is átálltunk a távoktatásra. A Gyermekmentő továbbképzéseiben részt vevő gyógypedagógusok, gyógytornászok, parasport trénerek, pszichológusok oktatása, képzése, amikor lehet, jelenléti, egyébként digitális formában működik.

2020. decemberi rendezvényeink sajnos elmaradtak, de a támogatóink által erre szánt összegekből karácsonyra 531 gyereknek fejenként 30.000 forinttámogatást nyújtottunk, összesen 15.930.000 forintértékben. Karácsonyi ajándékcsomagot 325 családnak juttattunk el.

A 2021. májusi gyermeknapi rendezvény biztosan el fog maradni a Városligetben, de nincs Gyereknap Gyermekmentő nélkül: május utolsó vasárnapján egész napos gyereknapi műsorral készülünk a tv2-vel és az Indexszel közösen.

Reményeink szerint idén nyáron már útnak tud indulni az OTP Roadshow, és vele mozgó fogászati rendelőnk, budapesti, és vidéki helyszíneken. Az előkészületek már megkezdődtek. Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Elnöksége és Kuratóriuma a következő határozatokat hozta a tegnapi ülésén:

Jóváhagyta az elmúlt időszakban beérkezett egészségügyi kérelmek alapján 9 fő hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermek gyógykezelésének és műtétének költségeinek átvállalását, 2.421.230 forintértékben.

A távoktatás miatt különösen fontos, hogy minél több gyerek asztalán legyen számítógép. Ezért az elnökség jóváhagyta 25 darab számítógép adományozását 25 családnak.

Abban a reményben, hogy július végére a járványügyi helyzet javul, az elnökség és a kuratórium az eddig beérkezett kérelmek alapján döntött a 2021-es üdültetési támogatásokról. Ennek értelmében 291 gyermek augusztusi táboroztatásához 6.920.000 forinttal járulunk hozzá.

Az elnökség további intézményi támogatást hagyott jóvá 1.500.000 forintértékben.

Jóváhagyott további 8 családnak nyújtott támogatást vásárlási utalvány formájában, 240.000 forintértékben.

Az elnökség döntött személyi kérdésekben is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az elnöksége döntésével és jóváhagyásával 2020 szeptemberétől napjainkig bajba jutott és rászoruló gyermekek, családok és intézmények megsegítésére összesen 31.081.230 forintot adományozott, valamint 350 családnak tárgyi adományokkal segített.

Szóljon hozzá!