ZETApress

hírportál

Holnap már tanítás

Holnaptól a járványügyi intézkedésekhez igazodva a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai – tudatták sajtósaik. Fotóink Nyírő Simon felvételei.

A hatályos rendelkezéseknek megfelelően – az iskolák alsó tagozatainak és az óvodák nyitásával összhangban – április 19-én hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járatok. A BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcs-időszaki sűrítéseket is: a járatok a reggeli csúcsidőben, hosszabb idősávban – egészen 09 óráig – gyakrabban közlekednek, valamint délutántól számos járat sűrűbben, a csúcs-időszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.

A sűrűbb menetrenden kívül a BKK április 19-től a hónap végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára. Erről a társaság honlapján lehet bővebben olvasni.

A Budapesti Közlekedési Központ szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a várható utasforgalomnak megfelelő menetrendeket alkalmazzák a budapesti közösségi közlekedésben – különös tekintettel a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra. A kijárási tilalom időtartamának változása, és a lassan élénkülő esti forgalom miatt fokozatosan áll vissza a korábbi menetrend este a 20 óra utáni időszakban. Április 7-én szerdától és április 12-én hétfőtől már gyakrabban közlekednek egyes járatok 20 óra után is. A késő esti és az éjszakai közlekedést érintő változások a jövőbeni kormányzati intézkedéseknek megfelelően, a kijárási tilalom módosításával összhangban várhatók.

A járatok április 19-től érvényes, tanítási időszakban érvényes menetrendje megismerhető a BKK Menetrendek oldalon. Utazástervezéshez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely a továbbiakban is mindig az optimális útvonalat tervezi meg az úti cél eléréséhez.

Szóljon hozzá!