ZETApress

hírportál

Eszti és Dani segítőkész

Segélyszervezetnél állt munkába Iszak Eszti és Gyurta Dani – tudatta Kis Boáz sajtóreferens. Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem! – ezt a mondatot tűzte zászlajára az Ökumenikus Segélyszervezet több mint egy évvel ezelőtt, amikor még nem is sejtettük milyen hosszú és nehéz lesz ez a vírusos időszak.

Hogy a Segélyszervezet jelmondata mit jelent a hétköznapokban, azaz a járványidőszakban végzett segítő munkáról, a Segélyszervezet rendszeresen beszámol közösségi oldalain is. A szervezet Facebook-oldalán megtekinthető legfrissebb videóban két elkötelezett önkéntese, Iszak Eszti és Gyurta Dani ellátogatott a Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába. A népszerű műsorvezetőnő és az olimpiai bajnok sportoló tevőlegesen is bekapcsolódott a központ munkájába: egy háromgyermekes családhoz adománycsomagot szállítottak ki, online foglalkozást tartottak kisgyermekes családoknak, sőt még ebédet is osztottak.

Azért jöttünk el egy hétköznap délelőtt, hogy megmutassuk: a segítségre, egész évben szükség van! – mondja a videóban Gyurta Dani, Iszak Eszti pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a videónézők is bármikor tudnak segíteni, akár adománnyal, akár adójuk 1%-ával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek ezreit támogatja országszerte Kapaszkodó gyermekfejlesztő programján keresztül. Az egyedülálló program keretében a Segélyszervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal segíti a gyermekeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. A Biztos Kezdet Gyerekházakban egészen csecsemőkortól segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjukat. A gyermekek kezét a Segélyszervezet a járványhelyzetben sem engedte el: ha kell online vagy telefonon keresztül maradt kapcsolatban a családokkal, még azokban az időszakokban is, amikor a járványveszély miatt egy-egy intézményét ideiglenesen be kellett zárni.

A járvány gazdasági következményei miatt még nehezebb helyzetbe került családokat a Segélyszervezet kiemelten támogatja, illetve segítséget nyújt(ott) a digitális oktatási rend alatt azon gyereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel. Mivel a járványhelyzetben még többen fordulnak segítségért, a szervezet folyamatosan várja a pénzadományokat a weboldalán.

Szóljon hozzá!