ZETApress

hírportál

Újabb tram-train Szentesen

Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos. A 37 méter hosszú, hetventonnás túl-méretes szállítmány március 9-én három kamionnal indult Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg Magyarországra. A tram-train mai ledaruzása után megkezdődik a jármű összeszerelése.

Az első Vásárhely 001-es tram-traint 2021. január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén. A prototípus működésének ellenőrzésére irányuló futópróba március 4-én, Szentes-Mindszent-Szentes útvonalon sikeresen lezajlott. Március 10-én a hatósági nagyvasúti futópróbát is elvégezték Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba következett Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán.

Jelenleg zajlanak a vonali próbák a 135. számú vonal Szeged-Hódmezővásárhely szakaszán, a hódmezővásárhelyi és a szegedi villamosvasúti vonalakon. Ezzel egy-időben megindulnak a hatósági villamosvonali futópróbák Szegeden is. A harmadik tram-train érkezése tavasszal várható – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Szóljon hozzá!