ZETApress

hírportál

Harminc év a síneken

Immáron három évtizede futnak az egykori csehszlovák ipar termékei, a Tátra villamosok a budapesti síneken. Ebből az alkalomból nyílt napot és különjáratokat szervez a BKV Zrt ? tudtuk meg a tegnapi Moszkva téri sajtótájékoztatón.

A délelőtt 10 órától délután 3-ig tartó nyílt napon szakmai vezetőssel tekinthető meg a Szép Ilona kocsiszín: járműbemutatóval, ajándéktárgy árusítással, közlekedéstörténeti kiállítással és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A Remízhez a Moszkva térről 20 percenként nosztalgiajáratok indulnak 9:50-től 14:50-ig, melyekre 400 forintos vonaljeggyel lehet felszállni. A villamosok a két végállomás között a Városmajorban és a Szent János Kórháznál is megállnak.

Ma és holnap az évforduló kapcsán három ünnepi különjárattal is találkozhatunk. Szóló és A-B véggel csatolt T5C5 motorkocsi az 59-es vonalán, három kocsis T5C5 szerelvény a 12-es vonalán. Holnap az 59-es vonalán, valamint a Kiskörúton és a kamaraerdőnél is találkozhatunk a Tátra-szerelvénnyel.

A különjárat utasai egy játékban is részt vehetnek. A feladat egyszerű: mind az öt különjáraton kell utazni, s mindegyik vezetőjétől a végállomáson el kell kérni a járat fotóját. A kapott képekhez gyűjtőfüzetet is kérni kell a vezetőktől, vagy a nyílt napon a TW6000-s járat személyzetétől. Ha mind az öt kép belekerül, az e-mailcímen kell jelezni. Az első 150 levélíró, aki a válaszlevélben megjelölt helyszínen bemutatja a hiánytalan gyűjteményt, ajándékcsomagot kap. Mivel az öt útra kétezer forintért kell menetjegyet váltani, bizonyára az ajándékok is értékesek lesznek.

Szóljon hozzá!