ZETApress

hírportál

Online ügyintézést!

A korlátozások alatt zárva lesznek az energia- és közmű-szolgáltatók ügyfél-szolgálatai – tudatta a MEKH. A koronavírus járvány miatti védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló pénteki kormányrendelet érinti az energia- és közmű-szolgáltatók ügyfél-szolgálatainak működését is.

A személyes ügyintézés a korlátozások alatt szünetel. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal arra kéri az ügyfeleket, hogy ügyeiket digitális platformokon, azaz online, telefonon, illetve e-mailben intézzék. A MEKH felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy a korlátozások idején az energia- és közmű-szolgáltatók ügyfél-szolgálatain a személyes ügyintézés szünetel.

Az ügyfél-szolgálaton dolgozó munkatársak és az ügyfelek egészségvédelme érdekében a korlátozások feloldásáig az ügyfelek a személyes ügyintézés helyett a digitális platformokat – a telefonos, az online és az e-mail formákat – használhatják, ahol a szolgáltatók munkatársai továbbra is mindenben állnak rendelkezésre.

Mivel az élelmiszerboltok és az újságosok továbbra is nyitva tarthatnak, így azok, az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfelek, akik villanyszámlájuk egyenlegét itt szokták feltölteni, ezt továbbra is megtehetik.

Az előre fizetős mérő egyenlegét személyes ügyintézés formájában feltöltő földgáz-fogyasztók a feltöltést az ügyfél-szolgálatokon kialakított ügyeleti rendben végezhetik el. Az ügyintézés ügyeleti rendjéről a szolgáltatók honlapjukon, telefonon és e-mailben adnak tájékoztatást.

A MEKH felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy a várhatóan megnövekvő telefonos forgalomra tekintettel az ügyfél-szolgálatokat csak sürgős és valóban fontos esetekben hívják, és lehetőség szerint használják a szolgáltatók online felületeit. Az online platformokon továbbra is lehetőség van:

mérőállást diktálni és az előző mérőállásokat ellenőrizni,
e-számlát igényelni,
számlákat, egyenleget lekérdezni,
online bankkártyával fizetni,
nyitott tételeket, lejárt tartozásokat megtekinteni,
adatokat módosítani,
számlázási, fizetési módot megváltoztatni
a részszámla értékét módosítani,
névátírást kezdeményezni,
a tervezett üzemszünetekről értesítést kapni.

A szolgáltatók munkatársai az egészségvédelmi előírások maximális betartása mellett a fogyasztók ingatlanjaiban továbbra is elvégezhetik a mérőórák leolvasását, az ellátásbiztonság érdekében halaszthatatlan karbantartásokat. A MEKH arra kéri a fogyasztókat, hogy a naprakész információkat keressék szolgáltatók honlapjait, ahol minden, a korlátozások idején életbe lépő intézkedésről és tudnivalóról első kézből értesülhetnek.

Szóljon hozzá!