ZETApress

hírportál

Megtisztuló tér

Legyen tisztább és élhetőbb az Örs vezér tere! Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ, hogy megtisztítsa és így szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye Örs vezér terét.

A kezdeményezés célja, hogy fokozza a teret használó gyalogosok, utasok, valamint az ott dolgozó BKK-munkatársak komfort- és biztonságérzetét – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ. Fotónk Nyírő Simon, BKK felvétele.

Közlekedés szempontjából nagy jelentősége van a Budapest XIV. és X. kerületének határán elterülő óriási térnek, ezért a BKK fokozott figyelmet fordít arra, hogy a terület a jelenleginél biztonságosabb és tisztább legyen. Az akciót alapos tájékozódás előzte meg: a közlekedésszervező cég megbízásából készült közvélemény-kutatásból többek között kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legkedvezőtlenebb. Az utasok, valamint a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói alapján ebben nagy szerepet játszik a téren kialakult rossz közbiztonsági helyzet; a szabályokat áthágó emberek viselkedése; a hajléktalan személyek jelenléte; továbbá a nagy mennyiségű szemét. Ráadásul a téren lévő pénztárakban dolgozó BKK-munkatársakat többször érte már inzultus, amellyel szemben védtelennek érzik magukat.

Mindezeket figyelembe véve a BKK a hatóságokkal és kerületi szervekkel közös köztisztasági és közbiztonsági akciót kezdeményezett, amely ma reggel indult. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már korán reggel nagy-gépekkel nekiláttak a tér és az aluljáró megtisztításának; a rendészeti tevékenységet végző rendőri és önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások pedig fokozott jelenlétükkel és munkájukkal segítették a tér rendbetételét.

A közös akció várhatóan két hétig tart, később pedig szeretnénk ezt rendszeres időközönként megismételni. Nagyon fontosnak tartjuk az ügyfeleink visszajelzéseit, ezért azonnal reagáltunk a kutatásban felvetődő gondokra. Be kell azonban látni, hogy pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a téren kialakult helyzetet. A kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A BKK mindenesetre arra törekszik szoros együttműködésben a partnereivel, hogy az Örs vezér tere tisztább és élhetőbb legyen – tájékoztatott Borsi Dávid, a BKK szóvivője. A köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV Zrt.),
a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),
a BRFK Metró Rendőrség,
a BRFK X. kerületi Rendőr-kapitányság,
a BRFK XIV. kerületi Rendőr-kapitányság,
a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),
a Zuglói Önkormányzati Rendészet,
a Kőbányai Önkormányzati Rendészet,
a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.),
a Menhely Alapítvány,
a Magyar Vöröskereszt,
a Zuglói Városüzemeltetés.

Szóljon hozzá!