ZETApress

hírportál

Jobban megéri!

Van élet a vonaljegyen túl is. Az otthoni munkavégzés és a digitális oktatás bevezetésével jelentősen átalakultak az utazási szokások. Az alkalomszerű utazásokhoz is kiváló alternatíva lehet a közösségi közlekedés használata, a Budapesti Közlekedési Központ ehhez ajánl néhány jegyfajtát.

Számtalan élethelyzet adódik, amikor érdemes átgondolni, hogyan érjük el a nekünk legkedvezőbb módon az úti célt. A közösségi közlekedés a koronavírus-járvány ellenére egyetlen napra sem áll le, az utasok biztonsággal használhatják a járatokat.

A gazdaságos 10-es gyűjtőjegy mellett a korábban elsősorban a turisták körében népszerű 24 órás jegyet is egyre többen veszik igénybe, hiszen van, amikor több úti célt kell elérni a városban, vagy többször szükséges átszállni. Ilyen esetekben ez a legkényelmesebb és legköltséghatékonyabb jegytípus. Ha valaki egy nap több mint négy vonaljegyet használ, jobban megéri a 24 órás jegy 1650 forintért, hiszen ezzel a jeggyel egy teljes napig szabadon lehet utazni.

A nagyrészt otthonról dolgozóknak nyújt ugyanakkor kiváló megoldást az 5/30 BKK napijegy, amely öt darab, egyenként 24 órára érvényes szelvényt tartalmaz 4550 forintért. Ha valaki tudja, hogy egy hónapban öt alkalomnál többször nem használná a közösségi közlekedést, ezzel a jegyfajtával 30 napon belül megválaszthatja az öt teljes napot, amikor utazni szeretne.

A 350 forintos vonaljegyen túl tehát számos olyan jegytípus van még, amely az ügyfelek egyedi utazási igényeihez igazodik. Az alkalmi utazásra szóló vonaljegyek és napijegyek, valamint az utazási feltételek idekattintva érhetők el.

Érdemes a jegyet elővételben megvásárolni, hiszen a koronavírus-járvány miatt a jármű-vezetőknél jelenleg erre nincs lehetőség. A BKK értékesítési pontjairól, valamint az automatákról a pontoldalon tájékozódhatnak. A 24 órás jegy a mobiljegy-alkalmazáson keresztül is megvásárolható, erről mindent megtudhatnak a jegyoldalon. Az utazás megkezdésekor mindig érvényesítsék a vonaljegyüket – kéri a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!