ZETApress

hírportál

Kész a MOL Bubi logó

Hét év után megfiatalodik a MOL Bubi jól ismert logója, és frissül a közbringa-rendszer arculata is. Budapest közbringa-szolgáltatásának új emblémája az eddig elért eredményeket és a leendő sikereket egyszerre szimbolizálja.

Idén tavaszra a logó mellett a komplett szolgáltatás is megújul és egy modernebb, fenntartható MOL Bubit vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

A 2014-ben indult MOL Bubi egy igazi sikertörténet volt Budapest életében: a több mint százezer regisztrált felhasználó mintegy hétmillió kilométert tett meg a közbringával, ezzel jelentősen hozzájárulva a városi kerékpározás terjedéséhez, valamint az 531 ezer megspórolt CO2 kibocsátásával Budapest zöldebbé és élhetővé tételéhez.

Az elmúlt 7 évben egy értékes brand jött létre a megosztáson alapuló közlekedési eszközök piacán. Nem véletlen, hogy a Forbes 2015-ben a legtrendibb magyar márkák közé választotta a közbringát. A városi kerékpározást ösztönző rendszer idén tavasszal megújul, amely egyben a MOL Bubi logóját is érinti.

Az almazöld kerékpárokra jellemző dizájn széles körben ismertté, elismertté vált, ezért a logó újratervezésekor kulcsfontosságú szempont volt a beazonosíthatóság. A közbringa-szolgáltatás jelképe megtartotta az eddigi stílusjegyeket, csupán az aktuális designtrendekhez igazodott. A megújult logó egyszerre jelképezi a korábbi szolgáltatással való kontinuitást, ezzel együtt a megújulást, illetve jobban illeszkedik a névadó szponzor arculatába is.

Természetesen a MOL Bubinak nem csak az arculata változik meg, tavasztól számos új fejlesztéssel is találkozhatnak majd a fővárosban közlekedők:

1200 teljesen új, az eddigieknél 3,1 kg-mal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre,

az új bringákat fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, ami a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást biztosít,

az egyszerűbb használatot biztosító okos-lakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a bringán,

felhasználóbarát, új weboldal és applikáció készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését,

új, megfizethető díjszabás lesz, megszűnik a kauciós díj.

Azaz a fővárosi közlekedők egy modernebb, könnyebben használható, ráadásul – az új üzemeltetési struktúra miatt – a Főváros számára takarékosabb Bubit vehetnek birtokukba, mely támogatja a fenntartható és élhető Budapest vízióját.

Szóljon hozzá!