ZETApress

hírportál

Milliók postán

Kilencmillió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek: az éves adománygyűjtésnek köszönhetően tavaly közel ezer postán kilencmillió forint gyűlt össze, amelyet a Magyar Posta Zrt. hivatalosan is átadott az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Az együttműködés idén is folytatódik, és a segélyszervezettel közösen idén is készül figyelemfelhívó akciókra a Magyar Posta – tudatta Kis Boáz, a MÖS sajtóreferense.

A Magyar Posta 2012 óta adománygyűjtéssel, közös figyelemfelhívó kampányokkal és logisztikai támogatással segíti az Ökumenikus Segélyszervezetet. Az elmúlt évekhez hasonlóan a vállalat tavaly is közel 1000 postán fogadott készpénz-adományokat a kihelyezett perselyekben, így az év során összesen 9.001.805 forint gyűlt össze, amelyet az egész éves együttműködés lezárásaként a Posta február 22-én, egy adományátadó ünnepségen nyújtott át a karitatív szervezetnek. A kihelyezett perselyek mellett több postán és másutt is elérhető adománygyűjtő sárga csekkeken több mint 43 millió forint támogatás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezethez.

A tavalyi év mindenki számára kihívást jelentett, hiszen kevesebbet találkozhattunk egymással és a mindennapok kiszámíthatatlanabbá váltak, ugyanakkor a Magyar Posta ügyfelei még ebben az embert próbáló időszakban sem feledkeztek meg a rászorulók támogatásáról – mondta Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk rá, hogy immár kilencedik éve folyamatosan lehetőségünk van az egész éves fáradhatatlan munkájában támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet. A 2020-as év nehézségei ellenére végül a tervezett társadalmi célú vállalásainkat összességében szinten tudtuk tartani, amiben nagy szerepe volt ügyfeleink szolidaritásának és munkatársaink kitartásnak. Bízunk benne, hogy idén legalább a korábbi évekhez hasonló, vagy akár azt meghaladó mértékű támogatást tudunk nyújtani a Segélyszervezetnek és a többi általunk támogatott szervezetnek – tette hozzá Schamschula György.

Az átadáson Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a Magyar Posta az elmúlt közel egy évtizedben meghatározó stratégiai partnerévé vált az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vállalat alaptevékenységéhez kapcsolódó logisztikai támogatás mellett az együttműködés legnagyobb értéke, hogy a közel 1000 postahivatalban megvalósuló egész éves adománygyűjtéssel, és a közös kreatív akciókkal a Posta az ügyfeleit is bevonja az összefogásba, évről-évre erősítve ezáltal a társadalmi szolidaritás és adományozás kultúráját.

Nem várt meglepetések a csomagok mellett

A Magyar Posta, a Segélyszervezet állandó logisztikai partnereként, minden évben részt vesz az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban, amelynek keretén belül tanévkezdéshez összeállított csomagokat juttatnak el rászoruló gyerekekhez. Tavaly a Segélyszervezet megduplázta ezen vállalását és sikerrel járt, így a megelőző évhez képest kétszer annyi, azaz összesen 2000 gyerekhez sikerült még az első becsengetés előtt eljuttatni a csomagokat, és ezzel segíteni a beiskolázást.

A másik kiemelten fontos időszak az advent volt, amikor a Segélyszervezet szeretet.éhség. mottójú Országos Adventi Pénzadománygyűjtése keretében tavaly először elindította a Szívposta programot. Az akción keresztül nem csak a rászoruló családoknak lehetett segíteni, de a Posta közreműködésével egy különleges kis karácsonyi ajándékot is el tudtak küldeni az adományozók az általuk kiválasztott címre. Ugyancsak ebben időszakban, a Posta egy másik közös akcióval, az Adventi Kalendárium kampánnyal a hátrányos helyzetű családok és a Segélyszervezet munkájának támogatására irányította a figyelmet, amikor az ország három különböző pontján, az adventi kalendáriumok mintájára felmatricázott csomagautomatákban kézzel készült ünnepi ajándékokat rejtett el. A csomagok átvételekor így sokan karácsonyi meglepetést is találtak a várt küldeményük mellett.

A Magyar Posta Zrt. társadalmi célú támogatásainak alapelvei között szerepel a családok életminőségének javítása és a közösségek fejlesztése, ezért támogatja kiemelten az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét, hogy ezzel is segítse a szervezet a hátrányos helyzetű családokért tett erőfeszítéseit.

Szóljon hozzá!