ZETApress

hírportál

Emeletes torta Margó néninek

A százéves Margó nénit ? alias Markos Lászlónét ? ünnepeltük tegnap délután az egykori Agro Hotelben. Az 1907-ben Budapesten született hölgy kiváló egészségnek örvend, s mindig is a fővárosban élt. Hatvan évesen ment nyugdíjba a Gumiabroncs-értékesítő Vállalattól, ahol kereskedelmi ügyintéző volt. Nyugdíjazása után még húsz évet dolgozott ugyanott. Gyerekei sajnos nem születtek. Imádja az állatokat, és bridzselni is szeret. Hat éve költözött a sas-hegyi Napsugár Idősek Otthonába, ahonnan gondozónői kísérték a Normafa útra.

S miért épp a Normafa Idősek Otthona látta vendégül az idős hölgyet? Mert az Ingatlanbank Zrt. nemrég vásárolta fel az épületet, s a Sas-hegy után itt 160 idős személyt szeretne mielőbb elhelyezni. A Napsugárban mindössze ötvenen élnek, de négyszer ennyi férőhelyre van igény. A lakrészek értékesítése megkezdődött. A húsz négyzetméterest 10-13 millióért, a negyvenest húszmillió felett lehet megkapni. Az alapterületen kívül a vételárnak a szoba fekvése is a függvénye. Az sem mindegy, hogy az öt emelet melyikére költözik a majdani lakó.

Miután Margó nénit virággal és tortával köszöntötték, hegedű és zongora duóval kedveskedtek a szervezők. Fellépett Ács János karnagy zongorán és Nagy Béla hegedűvirtuóz, az Operaház koncertmestere. Bartók, Mozart, Schubert, Korszakov, Elgar és Brahms műveit játszották a színházterem a lelkes közönségének. Konferált Bencze Enikő zenetanár. A széksorokban az otthon mostani és majdani lakói foglaltak helyet. Akadtak köztük ikerlányok, de lakik itt nyolcvan éves anyuka is a hatvan éves kerekes székes fiával. Biztonságukról 24 órás nővérszolgálat gondoskodik.

Szóljon hozzá!