ZETApress

hírportál

Évfordulók Szegeden

Évfordulós rendezvények az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon. Az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara idén két évfordulót is ünnepel ? tudatta Sajtóosztályuk.

Április 16-án, pénteken az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Temesvári körúti A-épületében a szegedi gyógytornászképzés 20. évfordulója alkalmából jubileumi tudományos ülést tart. Az ülés célja a szakmai ismeretek bővítésén túl a régen nem látott barátokkal-, ismerősökkel-, kollégákkal történő kötetlen beszélgetés.

Május 20-21-én, csütörtök-pénteken az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának Bal fasori B-épületében rendezik meg a Szociális munka és társadalmi környezet című 20 éves jubileumi konferenciát, melyet a Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék rendez a szociális munkás képzés elindításának évfordulója alkalmából.

Egyetemi tanári kinevezések Szegeden

Az SZTE négy oktatója vette át egyetemi tanári kinevezését kedden az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. A kinevezett egyetemi tanárok: Szabó Imre tanszékvezető egyetemi docens (ÁJTK Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék), Máté-Tóth András tanszékvezető főiskolai tanár (BTK Vallástudományi Tanszék), Vidákovich Tibor egyetemi docens (Neveléstudományi Intézet) és Gyimóthy Tibor tanszékvezető egyetemi docens (TTIK Szoftverfejlesztés Tanszék).

Hallgatói élet ? online képregényben

Újszerű kezdeményezést vállalt fel a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, amikor ? a magyarországi felsőoktatási intézmények közül egyedülálló ötlettel ? heti frissítésű képregény-csíkokat, stripeket közöl weboldalán.

A JUGYU Aktáknak keresztelt sorozattal azt üzenik a középiskolásoknak, leendő hallgatóknak, hogy a kar fiatalos, lendületes, az új kezdeményezésekre nyitott intézmény, hogy a közel 140 éves múltra visszatekintő kar egyszerre képviseli az állandóságot és a haladást, egyszerre képes megőrizni a múltat és megfelelni a kor kihívásainak.

A képregény-csíkokat a kar egykori hallgatója, Pilcz Roland, a jól ismert Kalyber Joe képregények rajzolója készíti. A stripek a kart érintő aktualitásokról, a hallgatói életről szólnak, humorosan, csipetnyi iróniával, néha öniróniával. A heti csík itt látható.

Szóljon hozzá!