ZETApress

hírportál

Mire jó a weboldal?

Egy weboldal számtalan célt szolgálhat, mely más-más okokból kifolyólag, de értéket képvisel és megold bizonyos problémákat. A teljesség igénye nélkül a Rackhost Zrt. segítségével bemutatunk néhány okot, amiért érdemes lehet weboldalt létrehozni – tudatta Sebők Beatrix marketing menedzser.

1. Céges bemutató honlap

Talán erre asszociálunk először, ha a weboldalakra gondolunk. Számos bemutató üzleti oldallal találkozhatunk az interneten. Ezek olyan honlapok, melyek bemutatják a cég tevékenységét, filozófiáját, termékeit és elérhetőségét. Felkeltik a látogatók érdeklődését és a legfontosabb szempont, hogy megtalálhatóvá teszik a vállalkozást az interneten az érdeklődők számára.

2. Webshop

A cégek arra is lehetőséget teremthetnek weboldalukon, hogy online vásároljanak látogatóik. A webshop akár egy új célpiacot is jelenthet számukra, vagy megoldást olyan nem várt helyzetekre, mint a jelenlegi pandémiás időszak.

3. Üzleti blog

A céges weboldalakhoz gyakran tartozik egy-egy üzleti blog, mely segít az információnyújtásban, edukációban és a népszerűsítésben is. Szakértőként a vállalat hiteles információkat tud nyújtani és elnyeri az olvasók bizalmát, még mielőtt bármit is vásárolnának.

4. Személyes blog

Személyes blogot is indíthatunk saját szórakozásunkra vagy későbbi bevételszerzés céljából. Ez egy remek hobbi és ha felfigyelnek ránk, akár különféle márkák is megkereshetnek együttműködési lehetőséggel, vagy sok látogató esetén reklámfelületeket helyezhetünk el a blogon, melyből bevételt is szerezhetünk.

5. Nonprofit szervezet weboldala

A nonprofit szervezeteknek is ugyanúgy szüksége van honlapra, mint egy cégnek. Itt bemutatkozhatnak és az érdeklődők minden információt megtalálhatnak a tevékenységükről, valamint az adakozás minden lehetőségéről. Nekik sem szabad kihagyniuk az internet adta lehetőségeket!

6. Önkormányzatok weboldala

Egyre gyakoribb, hogy honlapot hoznak létre városoknak, falvaknak egyrészt turisztikai célból, mellyel a turistákat igyekeznek hasznos információkkal ellátni, másrészt pedig a lakosság tájékoztatása céljából.

7. Oktatási intézmények weboldala

A vállalkozásokhoz, nonprofit szervezetekhez és önkormányzatokhoz hasonlóan az óvodák, iskolák és egyetemek is egyre nagyobb arányban hozzák létre saját honlapjukat, hogy információt adhassanak az érdeklődőknek, szülőknek, diákoknak egyaránt.

8. Személyes honlap

Jó ötlet a saját nevünket domainként regisztrálni és ezen egy saját weboldalt létrehozni, melyet használhatunk online önéletrajzként. Jelentkezhetünk segítségével állásokra, de referenciáinkat is bemutathatjuk, pl. fotósként, lakberendezőként vagy webdesignerként.

9. Családi bemutatkozó oldal

Egyre népszerűbb, hogy családok hozzák létre weboldalukat saját szórakoztatásukra, rajta a családfával, fotókkal, videókkal, történetekkel. Akár remek ajándék is lehet egyik családtagunk számára.

10. Hírportál

A weboldalak körébe tartoznak a hírportálok is, melyek folyamatosan frissülő tartalmakkal informálják az olvasókat. Akár ilyet is készíthetünk, ha honlap létrehozására adjuk a fejünket.

Ez volt a 10 ok, amiért érdemes weboldalt készíteni. A lehetőségek száma szinte végtelen, a képzeletünk szab csak határt a megvalósításnak. Sok sikert!

Szóljon hozzá!